Masterclass Design Thinking, als aanpak voor vernieuwing | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Masterclass Design Thinking, als aanpak voor vernieuwing

Design Thinking omvat hanteerbare methoden en technieken waarmee ’s werelds beste ontwerpers tot innovatieve ideeën komen. Design thinking leidt tot verrassende resultaten: onverwachte inzichten, creatieve ideeën en 'unusual suspects' die een belangrijke rol vervullen. Tegelijkertijd is design thinking geen toeval: het proces is opgebouwd uit heldere stappen en er gelden duidelijke spelregels. In deze bijeenkomst nemen we u mee in de wereld van design thinking en hopen we u te inspireren om op zoek te gaan naar andere en nieuwe manieren van samenwerken en het winnen van vertrouwen.

In deze masterclass:

  • nemen wij u mee in een grondige design thinking methode
  • maakt u kennis met verschillende instrumenten
  • leert u vraagstukken herkennen waarbij desing thinking een aangewezen aanpak is
  • maakt u zelf een ontwerp
  • ondekt u wat het betekent om deze methode en instrumenten in uw eigen organisatie in te gaan zetten.

Uw docent

De masterclass wordt verzorgd door André Schaminée. Hij is adviseur bij Twynstra Gudde en één van de oprichters van Is Ook en de Gamechangers Studio. André verzorgt regelmatig gastcolleges bij gerenommeerde instituten zoals de Design Academy, Neerlands Diep en de Wethoudersvereniging. Najaar 2018 verschijnt zijn boek 'Designing With and Within Public Organizations - Building Bridges Between Public Sector Innovators and Designers'. U krijgt een exemplaar van het boek tijdens de masterclass uitgereikt!

"Als een van de weinigen weet André Schaminée de brede kloof tussen design en organisaties te overbruggen"- Professor Kees Dorst, auteur van o.a. 'Frame Innovation'. 

Kosten voor deelname

De kosten voor deelname bedragen € 750,-- exclusief 21% btw. Het bedrag is inclusief trainingsmateriaal en catering/verzorging gedurende de dag en een exemplaar van André's nieuwe boek.

Annuleringsvoorwaarden

Tot ca. 1 maand voor trainingsdatum kunt u kosteloos annuleren. Bij annulering van deelname korter dan drie weken, brengen wij het volledig bedrag in rekening.

Docenten

André Schaminée

André Schaminée

adviseur

André Schaminée

Ik ben oprichter Is Ook. Is Ook brengt het vakmanschap van Twynstra Gudde en de creatieve kracht van vooraanstaande ontwerpers en beeldend kunstenaars bijeen. Ik geloof dat veel vraagstukken van deze tijd niet meer worden vlotgetrokken met een rapport. Samen met mijn netwerk van design thinkers, social designers en beeldend kunstenaars, ontwerp ik daarom wenkende perspectieven die mensen verleiden om in beweging te komen. Creativiteit die niet alleen inspireert en verwondert, maar die ook daadwerkelijk impact heeft!