Leiderschapsprogramma 'On Purpose' | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Leiderschapsprogramma 'On Purpose'

Leiders van de toekomst laten zich zien, staan ergens voor. Ze durven richting te kiezen en te volharden. Je herkent ze aan hun moedige kwetsbare houding. Ze verstaan de kunst een dialoog te voeren, even stil te staan en te reflecteren op zichzelf. Ze nemen hun aandeel in het grotere geheel en hebben zo direct invloed op de ontwikkelingen van morgen.

Wil je een stevige impuls geven aan je persoonlijke ontwikkeling en je eigen leiderschap? Wil je een hardnekkig patroon doorbreken, nadenken over ‘wie je bent’ of meer leren werken vanuit je intuïtie of een innerlijke rust? Of zoek je naar meer bezieling in je werk en je persoonlijk leven? Dan is er de leiderschapservaring 'On Purpose'. In oktober start onze 4e leergang.

"De lessen die ik in mijn leven al geleerd had, heb ik in feite ‘dieper geleerd’. Ik weet nu wat mijn ‘triggers’ zijn, waar ik energie van krijg en wat ik persoonlijk kan brengen. Daardoor ben ik beter in staat het beste uit mezelf te halen. In mijn werk en privé.’

Remko Zuidgeest

Wat is 'On Purpose'?

'On Purpose' gaat over bedoelingen. De diepere bedoelingen. Wie je bent, waar je voor staat, wat je voor anderen en de wereld om je heen wilt betekenen en vooral ook: hoe je dat waarmaakt.

  • Een goed doordacht programma dat tegelijk veilig, inspirerend en uitdagend is.
  • Diepgang in denken en voelen.
  • Je ontdekt wat jou drijft en wat dat betekent voor jou, je leiderschap, je werk en jouw rol in de wereld van morgen.
  • Wat je leert is meteen ook praktisch toepasbaar.

Voor wie?

Ervaren leiders of senior professionals met een stevige positie in hun organisatie:

  • die meer uit zichzelf willen halen en meer kunnen en willen betekenen
  • die vaak al een of meerdere trainingen in persoonlijke ontwikkeling of leiderschap hebben gevolgd
  • en die vanuit hun professionele achtergrond anderen veel te bieden hebben, maar ook van anderen (uit andere vakgebieden en sectoren) willen leren.

"Ik had het gevoel dat ik vastzat in mijn werk en in mijn hoofd. Na On Purpose was het voor mij helder wat ik wil en hoe ik daarin verder wil."

Anka Konings

Onze deelnemers zijn veelal 'midden managers', eindverantwoordelijken en professionals en zij komen uit diverse profit en not-for profit organisaties zoals de Rabobank, Boerhaave college, PWC, ROC Midden, Radboudumc, Avans Hogescholen, Hemels van der Hart, Achmea, SNV/Artsen zonder grenzen, Andersson Elffers Felix, Verband Katholieke Maatschappelijke Organisaties, OOR Adviesbureau, Index Initiative, ROC Leiden, Arlanxeo, Team Heiner, Wielinq, Ilios marketing communicatie, Gemeente Den Haag/Haeghe Groep. Het gemiddelde cijfer waarmee zij On Purpose waarderen is een 8,5.

Hoe?

In een kleine groep van 8-12 mensen ga je in meerdaagse modules met gerichte oefeningen je eigen zoektocht aan. Er zijn drie modules: in de eerste module sta je zelf centraal. Daarna verschuift het accent meer naar jouw relatie tot de wereld. Zo bouw je steeds verder voort op de inzichten die je meekrijgt.

1. Being Aware

7 t/m10 oktober 2019
maandagochtend 10.00 uur tot donderdag 12.30 uur.
Morgenstern, Barchem 

Bewustzijn is het fundament van je persoonlijk leiderschap. Als leider heb je zelfinzicht nodig om steeds zelf het startpunt te kunnen zijn van ontwikkeling. 

Leiderschapsdialoog: woensdag 18 december 2019 (09.00-17.00 uur), bij Samaya in Werkhoven.

2. Being Inspired 

17 t/m 20 februari 2020
maandagochtend 10.00 uur tot donderdag 12.30 uur.
Morgenstern, Barchem

Van geïnspireerde mensen gaat kracht en een enorme positieve werking uit. Maar anderen inspireren begint met zelf geïnspireerd zijn. 

3. Being On Purpose

In de laatste fase in het programma slaan we de brug naar de toekomst: wat heb je nodig om werkelijk je eigen weg te kunnen gaan en je eigen visie waar te maken. Deze module bestaat uit twee delen die op elkaar voortbouwen, nl. 'Change maker' en 'Oogsten'.

3A. Change maker - 6 t/m 8 april 2020
Samaya, Werkhoven
 

Aankomst maandagavond tot woensdag 12.30 uur. Een creatieve en betekenisvolle bijdrage leveren aan een betere wereld. Jij laat het gebeuren. 

3B. Oogsten - 22 t/m 24 juni 2020
Morgenstern, Barchem

Aankomst maandag 12.30 uur tot woensdag 12.30 uur. We ronden we 'On Purpose' op een inspirerende manier met elkaar af.

Zeven bijzondere ontmoetingen: de leiderschapsdialogen

Tijdens het programma zijn er in totaal zeven leiderschapsdialogen waarin je aansprekende gasten ontmoet. Mensen die op hun eigen manier ‘On Purpose’ leven. En zo verschil maken. Soms verzorgen onze gasten een deel van het programma, soms vertellen ze over hun levenspad en hoe zij hun ervaringen doorvertalen in hun werk. Zo ontstaat een leerzame en betekenisvolle dialoog. In de brochure vind je hierover meer informatie. 

Als u interesse hebt in 'On Purpose', neem dan contact op met Hans (hfr@tg.nl) of Dorine (dws@tg.nl) voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Uw investering

De prijs voor deelname bedraagt in totaal € 12.500,- exclusief btw. Het bedrag is opgebouwd uit de opleidingskosten (€ 9.800,- excl. btw) en accommodatiekosten (€ 2.700,- excl. btw). het totaalbedrag in inclusief alle bijeenkomsten, catering en accommodatiekosten. Wij verwelkomen in 'On Purpose' ook bijzonder graag leiders die werken in organisaties uit het maatschappelijk veld. Voor hen zijn er mogelijkheden waarbij wij (een deel van) de opleidingskosten sponsoren. Neem hierover contact op het Hans Frints (hfr@tg.nl).

Benodigde tijd

De programmaonderdelen omvatten 35 dagdelen in totaal. Reken daarnaast op individuele tijd voor voorbereiding, de vertaalslag naar je werk en voor het Change Makers project. De modules vinden plaats op de prachtige buitenlocatie Morgenster in Barchem en Samaya in Werkhoven.

Annuleringsvoorwaarden

In het belang van de bijeenkomst en voor een goede samenstelling van de groep is het voor ons belangrijk om te weten hoeveel en welke personen zullen deelnemen. Dit komt de kwaliteit van 'On Purpose' ten goede. Het programma gaat door met minimaal 8 deelnemers. Indien je je deelname aan 'On Purpose' wilt annuleren dan dien je dit uiterlijk 1 maand voor aanvang door te geven via opleidingen@tg.nl. Bij een niet tijdige afmelding zijn wij genoodzaakt de deelnameprijs geheel in rekening te brengen. 

Docenten

Hans Frints

Hans Frints

Senior adviseur leiderschapsontwikkeling

Hans Frints

Ik ben adviseur, trainer en coach op het gebied van leiderschapsontwikkeling. En ik ben er goed in om mensen en teams te helpen om van binnen uit in beweging te komen, vanuit de bedoeling of essentie te gaan werken en ergens echt voor te gaan staan. Daarnaast is voor mij met het leiderschapsprogramma 'On Purpose' een droom uitgekomen. Ik help je graag om van binnen uit in beweging te komen en ‘met een twinkeling in je ogen’ te leven en werken. Ik werk met diepgang en humor, zoek naar naar ‘wat jou zin geeft’ en hoe je dit verbindt met je werk. Ik confronteer en inspireer, laat me raken en ontroer, hou van echtheid en levensenergie en als deze zichtbaar worden in je werk.’

Dorine Wesel

Dorine Wesel

Senior adviseur

Dorine Wesel

leiderschap en verandermanagement

Naast de masterclass veranderkunde waarbij ik docent ben is het leiderschapsprogramma 'On Purpose' voor mij een mogelijkheid om bij te dragen aan het vinden van ieders pad en zingeving. Ik bied onderdak, inspireer, laat je twijfelen en ontroer je. Ik kan je compassie-vol confronteren en ik ben een en al oprechtheid. Met dit programma creëer ik een atmosfeer, een kleur en een geur die authentiek bij mij past: warm, puur liefde- en aandachtsvol.