Eendaagse training Conflictmanagement | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Eendaagse training Conflictmanagement

Omgaan met spanning en conflicten in je werk ... Organisaties staan meer en meer onder druk. Die druk leidt tot ‘gedoe’ in interne relaties. Daar kun je last van hebben in je werk. En dan is de vraag: wat kun je doen? In deze ééndaagse training leer je hoe je spanningen en irritaties signaleert en hoe je hier op een goede manier mee om kunt gaan. We koppelen concepten en theorie aan jouw eigen werk en de puzzels die jij daarin tegenkomt.

Tijdens deze training gaan we in op vragen als:

 • Hoe herken je spanningen en irritaties?
 • Welke stadia kun je herkennen in de ontwikkeling van conflicten?
 • Hoe kun je omgaan met ‘gedoe’? Hoe kun je mediationvaardigheden inzetten?
 • Wat doe je als je opdracht of werkzaamheden minder succesvol dreigen te worden door onderlinge spanningen?
 • Hoe kun je toenemende spanningen en irritaties adresseren?
 • Hoe kies je je rol en contracteer je je bijdrage? 

Voor wie is de training bestemd

Deze training is bedoeld voor leidinggevenden en professionals/adviseurs die in hun werk te maken hebben met spanningen en irritaties.

Opbrengst

Aan het einde van de dag ga je naar huis met nieuwe inzichten in je eigen denken en handelen. Je hebt concrete handvatten gekregen om spanningen en irritaties te herkennen hier mee om te gaan.

Programma

Het programma bestaat uit:

 • Een afwisseling van theorie, eigen ervaringen en doen (oefenen)
 • Inbreng van eigen praktijkcases en dilemma’s (deze worden door deelnemers vooraf ingestuurd)
 • Uitleg over en werken met het escalatiemodel van Glasl, een praktisch model dat inzicht biedt in conflicten en de aanpak hiervan
 • Eventuele rollenspellen

De ontvangst is vanaf 09.00 uur en we starten om 09.30 uur; de afsluiting is rond 17.00 uur. Het maximum aantal deelnemers is 12. De bijeenkomst gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Docent

De bijeenkomst wordt verzorgd door Maurits Jan Vink, organisatie-adviseur bij Twynstra Gudde en MfN mediator. Hij heeft zich de afgelopen jaren vooral toegelegd op procesbegeleiding en mediation. Maurits Jan heeft al vele malen begeleiding geboden bij conflicten en spanningen binnen en tussen vakgroepen en maatschappen. Daarnaast wordt hij ingeschakeld bij geschillen bij managementteams. Ook begeleidt hij ondernemings- en cliëntenraden en besturen en raden van toezicht. In de praktijk wordt Maurits Jan ingeschakeld op talloze plekken waar problemen en spanningen ontstaan.

Ervaringen van eerdere deelnemers

 • “Inspirerend en interessant onderwerp. Maar ook confronterend, het raakt aan hoe je zelf bent als persoon en maakt je bewust van eigen gedrag/persoonlijke effectiviteit”
 • “Knap hoe Maurits Jan aansloot bij onze vragen (als professional), zijn eigen ervaring en worstelingen inbrengt en ons scherp hield”
 • “Maurits Jan verzorgde de bijeenkomst op een leuke en toegankelijke manier”

Kosten

De kosten voor deelname bedragen € 695,-- (exclusief btw) per deelnemer. Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal en catering gedurende de dag. 
Mocht u interesse hebben in een incompany training, neem dan contact met ons op over de mogelijkheden!

Annuleringsvoorwaarden

Tot 3 weken voor datum kun je kosteloos annuleren. Bij annulering van deelname korter dan drie weken, brengen wij het volledige cursusbedrag in rekening.
U kunt desgewenst wel een andere collega in uw plaats laten gaan.

Docenten

Maurits Jan Vink

Maurits Jan Vink

Senior Adviseur

Maurits Jan Vink

Als adviseur houd ik mij bezig met vraagstukken op het snijvlak van mensen en organisaties in verandering. Hierbij staan twee zaken centraal: - het verbinden van individuele en collectieve opgaven, drijfveren en belangen - het zoeken naar de juiste hefbomen of sleutels voor verandering.