Welke impact hebben trends in mobiliteit op beleid en strategie? - Workshop Mobiliteit van Morgen | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Welke impact hebben trends in mobiliteit op beleid en strategie? - Workshop Mobiliteit van Morgen

21-06-2017

Slimme en duurzame mobiliteit is geen science fiction. De toekomst is dichterbij dan u denkt. Welke nieuwe kansen doen zich voor en hoe kunt u daarop inspelen? In de workshop Mobiliteit van Morgen ontdekt u welke impact de trends in mobiliteit hebben op het beleid en de strategie van uw organisatie.

Nieuwe kansen, nieuwe keuzes

Zelfsturende voertuigen, pakketbezorging met drones, volautomatische parkeergarages, ‘mobility as a service’… De invoering van nieuwe vormen van mobiliteit raakt aan hoe wij de samenleving organiseren. Hoe de openbare ruimte is ingericht. Hoe we omgaan met veiligheid en privacy. Hoe producten en diensten worden aangeboden. Er zijn nieuwe kansen voor bereikbaarheid, ruimtelijke kwaliteit, verkeersveiligheid en leefbaarheid. Het mobiliteitsaanbod kan beter aansluiten bij de vraag. Maar er zijn evenzoveel nieuwe keuzes te maken: sociaal-maatschappelijk, juridisch, organisatorisch en politiek-bestuurlijk.

Neem een kijkje in de toekomst!

In de workshop Mobiliteit van Morgen dagen wij u uit een sprong in de tijd te maken en na te denken over de impact van nieuwe mobiliteit op uw bedrijf, organisatie, gemeente of regio. Dat doen wij door vragen voor te leggen in de vorm van het theoretisch rijexamen. Wat mag wel en wat mag niet? Welke onderliggende overtuigingen en normen bepalen uw keus? Op deze manier komen we tot verdieping. Welke ontwikkelingen zijn relevant voor uw situatie? Welke (beleids)keuzes vragen die? Wat moet u nu doen om klaar te zijn voor morgen? Overheden zoeken wegen om de maatschappij te verbeteren, maar om welke houding, mentaliteit en actie vraagt dit? De workshop biedt u een concreet kijkje in de toekomst.

Wat leert u?

Tijdens de workshop krijgt u inzicht in:

  • De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van slimme en duurzame mobiliteit
  • De gevolgen voor beleidsmakers van vandaag. Welke keuzes heeft u te maken?
  • De kansen en de risico’s voor uw organisatie. Wat kunt u vandaag doen?
  • De ruimte voor eigen initiatief en de verantwoordelijkheid van de overheid. Welke overtuigingen bepalen uw keuzes? Hoe denken uw collega’s daarover?
  • De verhouding tussen nieuwe mobiliteit en bestaande wet- en regelgeving. Wat is bijvoorbeeld een wenselijke balans tussen privacy en veiligheid in het verkeer?

Voor wie?

De workshop speelt zich af in het domein van mobiliteit en infrastructuur, maar gaat ook in op thema’s als veiligheid, digitalisering, privacy, energie en participatie. De workshop is bedoeld voor mensen die op die gebieden op beleids- en strategisch niveau werken en handelen, zoals:

  • Beleidsmakers van gemeenten, provincies, vervoersregio’s en rijksoverheden
  • Strategen en bestuurders van bedrijven en organisaties die met innovaties aan de slag zijn of daar gevolgen van ondervinden.

Aan de bestuurders van uw organisatie willen wij graag de resultaten van de workshop in een afsluitend gesprek overdragen. Dat vergroot de kracht van de workshop.

Door wie?

U wordt in deze workshop begeleid door ervaren adviseurs van Twynstra Gudde. Zij zijn specialisten op het gebied van mobiliteit en infrastructuur. Dagelijks bieden zij ondersteuning aan organisaties bij de ontwikkeling van beleid en de opzet van mobiliteitsprogramma’s. Zij helpen u in deze workshop snel tot de essentie te komen. Met de verworven inzichten kunt u de volgende dag al aan het werk!

Tijd en meer informatie

De workshop duurt 2 tot 3 uur en wordt desgewenst in company verzorgd voor groepen van 8 tot 25 personen. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Jos Kalfsbeek (jkf@tg.nl, 06 – 22 93 18 04) of Pim Meijer (pmr@tg.nl, 06 – 53 76 78 77).

Markten & Sectoren

Mobiliteit en infrastructuur

Jos Kalfsbeek

Partner

Neem contact op