Rondetafel kennisbijlage FD: Maakt waterstof het verschil? | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Rondetafel kennisbijlage FD: Maakt waterstof het verschil?

25 september 2018

Waterstof kan deel uitmaken van de energietransitie. Maar in welke mate? En wie zet de eerste stap? Vier deskundigen zoeken de oplossing in een rondetafelgesprek over deze energiedrager. Eén van deze deskundigen is Frederik de Vries, senior adviseur Mobiliteit & Infrastructuur Twynstra Gudde en bestuurslid van de Nederlandse Waterstof en Brandstofcel Associatie. Het rondetafelgesprek is op 25 september gepubliceerd in de kennisbijlage ‘Waterstof’ van het Financieele Dagblad.

Een (wellicht minder bekende) kandidaat om emissies naar beneden te schroeven is waterstof, zo menen de gasten in dit gesprek. De kansen en obstakels worden, naast Frederik de Vries, besproken door Barthold Schroot van EBN, Steven Wilkins van TNO en Jörg Gigler van TKI Nieuw Gas. Ze reageren op acht stellingen die te maken hebben met de volgende thema’s:

  1. Klimaatdoelen realiseren
  2. Integrale visie
  3. Wet-en regelgeving
  4. Kosten
  5. Blauwe waterstof
  6. Snel uitvoeren en ombouwen infrastructuur
  7. Mobiliteit
  8. De kip of het ei

Het artikel van dit rondetafelgesprek is verschenen in de kennisbijlage ‘Waterstof’ van het Financieele Dagblad en op de site www.nederlandmvo.nl

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen? Neem dan contact op met Frederik de Vries via fvi@tg.nl of 033 – 467 76 08.

 

Markten & Sectoren

Mobiliteit en infrastructuur

Frederik de Vries

Senior adviseur

Neem contact op

Reageer