ROA Ernst Hijmanslezing 2017 over ‘eigenaarschap’ | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

ROA Ernst Hijmanslezing 2017 over ‘eigenaarschap’

29 juni 2017

Op 22 juni 2017 heeft Björn Prevaas, partner van Twynstra Gudde, de Ernst Hijmanslezing 2017 uitgesproken voor de Raad van Organisatie Adviesbureaus (ROA). Deze lezing is in het leven geroepen om een impuls te geven aan het maatschappelijke debat over de professie van organisatieadviseurs. Plaats van handeling was de geheel gerenoveerde Villa Jongerius in Utrecht.

De volledige lezing is Het thema waar Björn over sprak was ‘eigenaarschap’, en meer in het bijzonder het eigenaarschap van de organisatieadviseur en zijn opdrachtgever. In deel 1 van de lezing ging hij in op zijn persoonlijke relatie met het begrip, in deel 2 op verschillende vormen van eigenaarschap en in deel 3 op de koppeling met het adviesvak: wat betekent het voor de relatie tussen adviseur en opdrachtgever? In dit derde deel onderscheidt Björn 8 punten waarop die koppeling aan de orde is en daarbij doorloopt hij de stappen in een adviestraject.

'Eigenaarschap in deze vorm is een veelomvattend begrip. Het gaat over van betekenis willen zijn, ergens bij willen horen en een eigen, onderscheidende kleur willen hebben. Hetgeen waar je eigenaarschap voor voelt, vormt tevens een expressie van je identiteit. Het vertelt jouw verhaal.’

Ook de Orde van organisatiekundigen en –adviseurs (Ooa) heeft een Ernst Hijmanslezing. Deze werd dit jaar uitgesproken door Prof. Dr. Paul de Blot SJ. Honorair Hoogleraar Business Spiritualiteit, Nyenrode Business Universiteit. Deze lezing vond op 16 januari 2017 plaats op Landgoed De Horst in Driebergen.

Voor meer informatie over de Ernst Hijmanslezing gaat u naar www.ernsthijmanslezing.nl.

De volledige lezing is hieronder terug te zien en is te downloaden in PDF formaat:

Ernst hijmanslezing 2017.pdf

Björn Prevaas

Samenwerkingspartner van Twynstra Gudde

Neem contact op