Boekje ‘De kracht van vensters, spiegels en humor in het adviesvak’ | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Boekje ‘De kracht van vensters, spiegels en humor in het adviesvak’

19 december 2016

Serieus werk vraagt serieus onderhoud. Het is belangrijk om tijd te nemen om samen met vakgenoten stil te staan bij het vakmanschap van organisatieadviseurs. Willen we verschil maken in het werken aan maatschappelijke vraagstukken, dan moeten we blijven werken aan het verbeteren en verrijken van onszelf en zorgen dat het adviesvak echt een vak blijft en zich doorontwikkelt.

Oeuvreprijs

Eens in de zoveel tijd reiken we bij Twynstra Gudde de ‘De Caluwé Oeuvre Prijs’ uit aan iemand die van grote betekenis is voor het denken over en de ontwikkeling van het organisatie-adviesvak. Een uitstekende gelegenheid om stil te staan bij ons vak. Op 6 oktober 2016 heeft Hans Vermaak deze prijs mogen ontvangen, als waardering voor zijn oeuvre tot op heden en als aanmoediging om door te gaan. Volgens Hans is de essentie van vernieuwing het zoeken naar hoe je het bestaande denken oprekt. Zodat ruimte ontstaat om vanuit een ander perspectief naar het vraagstuk te kijken. Voor het oprekken van aannames, opvattingen en denkwijzen zijn spiegels, vensters én humor van belang.

Tijdens deze vakmiddag hebben diverse sprekers inzicht gegeven in hun vakmanschap. Hoe doen zij het? Wat vraagt het? Hoe hebben zij dit geleerd? De belangrijkste lessen en inzichten hebben wij gebundeld in het boekje ‘De kracht van vensters, spiegels en humor in het adviesvak’ dat u hier kunt downloaden.

We hopen dat het boekje u inspireert en tot nadenken aanzet hoe u denkkaders oprekt en probeert vernieuwing en verandering te realiseren.

Expertises

Verandermanagement