Stan Duifhuizen | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Stan Duifhuizen

Managing partner

Ik richt mij specifiek op de organisatie en uitvoering van groen/blauwe projecten en programma's. Daarbij vervul ik afwisselend de rol van adviseur of van projectmanager c.q. programmamanager. Ik ben doel- en resultaatgericht, loyaal en een bruggenbouwer.

About me

In juni 2011 zijn we gestart met een nieuwe adviesgroep binnen Twynstra Gudde. De adviesgroep Water. En inmiddels zijn we al gegroeid tot een prachtige groep van 14 adviseurs en managers! Stuk voor stuk professionals, actief in een turbulente markt met vraagstukken variërend van strategische beleid- en adviesdiensten tot en met het management van unieke project- en programma opgaven, alsmede organisatieontwikkeling, -professionalisering en evaluaties. Allemaal met een keur aan inhoudelijke kennis en ambities. En een visie hoe wateropgaven sneller, slimmer en efficiënter kunnen worden uitgevoerd.

Een belangrijk onderdeel van mijn eigen werk is integrale plannen en projecten meer uitvoeringsgericht te maken. Te zorgen dat plannen van de papieren wereld naar de fysieke wereld worden gebracht. Dat Nederland dus écht mooier wordt. Behalve het organiseren van de inhoudelijke opgave en de werkprocessen richt ik me ook op de menselijke kant van organiseren; ik zorg voor een betere samenwerking tussen mensen en organisaties die het project moeten maken.

Voorbeelden van opdrachten waar ik met trots op terug kijk zijn bijvoorbeeld gedelegeerd opdrachtgever (2012 - 2014) bij Waterschap Vechtstromen - voorheen Regge en Dinkel  -, de rol van onderzoeksleider samenwerking Terreinbeherende Organisaties binnen de provincie Noord-Holland (2012 - 2013),  strategisch adviseur Hoogwaterbeschermingsprogramma HHNK (2009 - 2010), nieuwe uitvoeringsstrategie en -structuur Landelijk Gebied provincie Limburg (2009 - 2010), Projectleider Ruimte voor de Rivier voor de provincie Overijssel (2008), strategisch adviseur waterbodemsanering de Vecht voor AGV/Waternet (2010) en programmamanager FINH bij de provincie Noord-Holland (2001 - 2008).

Koers bepalen, koers vastleggen én koers houden in het realiseren van wateropgaven

Blogs

 • Stan Duifhuizen

  Audit programma Stroomlijn

  24 november 2014 Lees verder
 • Stan Duifhuizen

  De kracht van goed intern opdrachtgeverschap

  06 juni 2014 Lees verder
 • Stan Duifhuizen

  Strategisch adviseur Hoogwaterbescherming

  05 juli 2013 Lees verder