Ruud Schrauwen | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Ruud Schrauwen

Adviseur

Samenwerken is essentieel bij een bouwproces. Of het nou gaat om een samenwerking tussen twee opdrachtgevers, opdrachtgever en opdrachtnemer of tussen technisch- en contractmanagement. Alle neuzen moeten dezelfde kant op staan en iedereen moet zich daarvoor 100% inzetten. Helaas is dat niet altijd het geval en moeten er bruggen worden geslagen. Maar, hoe doe je dat?

About me

Door mijn civieltechnische vooropleiding weet ik veel van technisch complexe projecten. Daarnaast ben ik analytisch sterk, neem graag het voortouw en ben ik heel oplossingsgericht. Ik kom snel tot de kern van een probleem en dus tot een oplossing. Daarmee help ik een opdrachtgever zijn doelen te bereiken.

Mijn achtergrond en persoonlijkheid in combinatie met mijn ervaring met contracterings- en aanbestedingsstrategieën zorgen ervoor dat ik de harde en zachte kant van een bouwproces met elkaar kan verbinden. De harde kant is het contract. De zachte kant de houding en het gedrag van partijen tijdens de uitvoering. En die twee beïnvloeden elkaar als het niet goed zit. Een onevenwichtig contract veroorzaakt ontevredenheid en leidt tot niet-constructief gedrag. Tegelijkertijd zal een starre houding tijdens de uitvoering ervoor zorgen dat een opdrachtgever sneller teruggrijpt naar het contract. De balans vinden tussen die harde en zachte kant van een bouwproces is lastig, maar ik vind dat heel interessant en uitdagend om te doen.

Best Value Procurement (BVP) is een effectieve methode om de markt te benaderen. BVP geeft namelijk antwoord op de bovenin deze tekst gestelde vraag. De filosofie achter BVP is dat de markt de expert moet zijn en dat de opdrachtgever de expert de vrijheid moet geven om zijn werk te kunnen doen. Door het systematisch toepassen van de filosofie en de tools die er bij horen, krijg je een omgeving waarin opdrachtgever en opdrachtnemer optimaal kunnen samenwerken. Met mijn fascinatie voor samenwerking in combinatie met mijn BVP-kennis adviseer ik u graag bij uw samenwerkingsvraagstukken.

Blogs

 • Ruud Schrauwen

  3 lessen over NEC4 en UAV-GC contracten

  28 mei 2019 Lees verder
 • Blog 5 - Hoe ziet de procedure eruit? (III)

  11 mei 2017 Lees verder
 • Blog 3 - Hoe ziet de procedure eruit?

  11 mei 2017 Lees verder