Rudy Kor | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Rudy Kor

Partner

Er zijn drie onderwerpen waar ik mij in de afgelopen dertig jaar beroepshalve mee bezig houd: het helpen van opdrachtgevers en projectleiders om hun projecten effectiever te managen, het ondersteunen van managers bij het slimmer inrichten van hun organisatie en als derde helpen van adviseurs bij hun professionalisering.

About me

Als organisatieadviseur help ik – zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid - projectleiders bij de start van hun project. Ik begeleid opdrachtgevers bij het invullen van hun rol en ik licht projecten door. Regelmatig verzorg ik opleidingen over projectmatig werken voor projectleiders en opdrachtgevers. Projectmanagement is volgens mij een goed instrument om nieuwe opgaven tot een goed eind te brengen.

Regelmatig help ik managers bij het zoeken naar de juiste afstemming tussen ambitie, omgeving met de organisatiestructuur, de benodigde managementstijl en organisatiecultuur. Ik denk dat we (medewerkers en managers) het elkaar in organisaties vaak te moeilijk maken waardoor de energie en de doelgerichtheid verdwijnt. Door goed na te denken over het organisatieontwerp kan het werk inspirerender en productiever worden!

Tenslotte besteed ik een deel van mijn tijd aan het professionaliseren van organisatieadviseurs. Adviseurs hebben een belangrijke rol om als buitenstaander organisatieleden op een andere manier naar hun werk te laten kijken.

In de afgelopen jaren heb ik als (co)auteur zo'n 15 boeken over leiderschap, organisatiekunde en projectmanagement geschreven. Een recent boek  is 'Managen = Gewoon Doen – praktische ideeën voor de chef, manager, akela, teamleider, baas en projectleider'. Van het boek '59 checklists for project and programme managers' verscheen ook een Chinese  versie. Het meeste recente boek is 'Project Canvas - samen naar de kern van je project. Auteurs: Rudy Kor, Jo Bos en Theo van der Tak, uitgever Vakmedianet 2016. Het boek is ook in het Duits vertaald" Project Canvas - Innovative Methoden fur professionelles Projectmanagement

 

 

 

Een model helpt om de werkelijkheid beter te begrijpen

Opleidingen

Training Projectmanagement - Projectmatig Werken (PMW)

Inschrijvingen graag voor 8 maart: maandag 9 en dinsdag 10 april 2018

In deze training wordt de theorie afgewisseld met de praktische oefeningen: u wordt in staat gesteld de aangeboden theorie te vertalen naar uw eigen project. In de Twynstra Gudde aanpak van projecten staat pragmatisme en situationeel handelen voorop.

Projectmanagement Bekijk opleiding Bekijk alle opleidingen

Blogs

  • zeven tips voor ondernemende mensen

    08 februari 2018 Lees verder
  • De basics van scrum staan helder beschreven in de (Nederlandstalige) 'business roman' Agile with a smile

    01 februari 2018 Lees verder
  • Is er met Accountable Leiderschap sprake van een nieuw leiderschapsconcept?

    21 januari 2018 Lees verder