Rudy Kor | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Rudy Kor

Partner

Er zijn drie onderwerpen waar ik mij in de afgelopen dertig jaar beroepshalve mee bezig houd: het helpen van opdrachtgevers en projectleiders om hun projecten effectiever te managen, het ondersteunen van managers bij het slimmer inrichten van hun organisatie en als derde adviseurs vooruithelpen in het vak van adviseren..

About me

Als organisatieadviseur help ik – zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid - projectleiders bij de start van hun project. Ik begeleid opdrachtgevers bij het invullen van hun rol en ik licht projecten door. Regelmatig verzorg ik opleidingen over projectmatig werken voor projectleiders en opdrachtgevers. Projectmanagement is volgens mij een goed instrument om nieuwe opgaven tot een goed eind te brengen.

Regelmatig help ik managers bij het zoeken naar de juiste afstemming tussen ambitie, omgeving met de organisatiestructuur, de benodigde managementstijl en organisatiecultuur. Ik denk dat we (medewerkers en managers) het elkaar in organisaties vaak te moeilijk maken waardoor de energie en de doelgerichtheid verdwijnt. Door goed na te denken over het organisatieontwerp kan het werk inspirerender en productiever worden!

Tenslotte besteed ik een deel van mijn tijd aan het professionaliseren van organisatieadviseurs. Adviseurs hebben een belangrijke rol om als buitenstaander organisatieleden op een andere manier naar hun werk te laten kijken.

In de afgelopen jaren heb ik als (co)auteur zo'n 15 boeken over leiderschap, organisatiekunde en projectmanagement geschreven. Een recent boek  is 'Managen = Gewoon Doen – praktische ideeën voor de chef, manager, akela, teamleider, baas en projectleider'. Van het boek '59 checklists for project and programme managers' verscheen ook een Chinese  versie. Het meeste recente boek is 'Project Canvas - samen naar de kern van je project. Auteurs: Rudy Kor, Jo Bos en Theo van der Tak, uitgever Vakmedianet 2016. Het boek is ook in het Duits vertaald "Project Canvas - Innovative Methoden fur professionelles Projectmanagement (2018)

 

 

 

Een model helpt om de werkelijkheid beter te begrijpen

Opleidingen

Training 'Projectmanagement - Projectmatig Werken' (PMW)

Nog enkele plaatsen vrij: donderdag 12 en vrijdag 13 september 2019, beide dagen van 09.00-17.00 uur

Tijdens deze training wisselen we de theorie af met praktische oefeningen: je wordt in staat gesteld de aangeboden theorie te vertalen naar je eigen project. In de Twynstra Gudde aanpak van projecten staat pragmatisme en situationeel handelen voorop.

Projectmanagement Bekijk opleiding Bekijk alle opleidingen

Blogs

 • Rudy Kor

  Krijg met vijftig vragen inzicht in jouw samenwerking met verschillende partijen

  28 mei 2019 Lees verder
 • Rudy Kor

  Komt na projectmanagement , Prince2 en Scrum Chaordisch projectmanagement?

  26 april 2019 Lees verder
 • Rudy Kor

  Zes adviezen over omgaan met verandering

  31 maart 2019 Lees verder