Pim Nijssen | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Pim Nijssen

Partner

Ik help partijen beter samenwerken. Dat doe ik als adviseur, trainer of coach. Opdrachtgevers vragen mij hen te helpen bij het bouwen, verbeteren of evalueren van een samenwerkingsverband of voor het opleiden van professionals rondom de vaardigheden die nodig zijn om goed te kunnen samenwerken.

About me

Samenwerken gaat niet vanzelf. Het is een vak. En mensenwerk. Organisaties en personen in een samenwerking verschillen in hun belang, cultuur of expertise en die verschillen kunnen zorgen voor spanningen. Dat is logisch. Maar samenwerken doe je juist vanwege die verschillen. Die zorgen er immers voor dat iedere partij en ieder individu iets toevoegt aan de samenwerking. Op een productieve manier omgaan met de spanningen die uit die verschillen voortkomen is de kern van een goede samenwerking.

Wij bouwen binnen Twynstra Gudde verder aan het vakmanschap rondom samenwerken. We hebben methodieken en aanpakken ontwikkeld die helpen bij het beter organiseren, analyseren of structureren van samenwerkingsverbanden. Daarnaast ontwikkelen wij opleidingsprogramma’s waarin de vaardigheden centraal staan die nodig zijn om goed samen te werken.
(klik hier voor meer informatie over samenwerken)

In mijn dagelijkse praktijk werk ik aan actuele opgaven, zoals klimaatadaptatie en de implementatie van de nieuwe Omgevingswet. Opgaven waarin samenwerking centraal staat. Tussen verschillende sectoren, afdelingen en organisaties. Tussen overheid, markt en maatschappij. En tussen individuen in teams, netwerken of projecten.

Opleidingen

Leeratelier samenwerken: Leer coalities bouwen en jezelf bewust inzetten

nieuwe data volgen, maak uw interesse kenbaar!

Wil jij bewuster en succesvoller worden in het samenwerken met andere partijen? Dan is dit tweedaagse leeratelier iets voor jou!

Samenwerken Bekijk opleiding Bekijk alle opleidingen

Tweedaagse training 'Strategisch Omgevingsmanagement' (SOM)

Maandag en dinsdag 25 en 26 november, beide dagen 09.00-17.00 uur

In deze tweedaagse training maak je kennis met de principes van Strategisch Omgevingsmanagement (SOM). Je vergroot je kennis en versterkt je vaardigheden om effectiever te kunnen werken in een omgeving met veel stakeholders en uiteenlopende belangen. Tijdens de training is aandacht voor theorie, praktijk, oefening en intervisie. Hiermee vergroot je je handelingsrepertoire en ben je in staat SOM in je eigen opgave toe te passen.

Strategisch omgevingsmanagementProgrammamanagement Bekijk opleiding Bekijk alle opleidingen