Milou Engelaer | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Milou Engelaer

Adviseur

Als adviseur bij Twynstra Gudde Zorg houd ik mij voornamelijk bezig met organisatie-ontwikkelvraagstukken, zowel in de cure als in de care. Ik werk graag mee aan het bewerkstelligen van verandering en verbetering, of het nu gaat om het implementeren van zelfsturing, het voorbereiden op de transitie verpleegkundige professie, het optimaliseren van werkprocessen of het verbeteren van samenwerking. Dit doe ik zowel in project- en programmateams als in de rol van procesbegeleider.

About me

Gefascineerd door mensen en gedrag in organisaties, heb ik na mijn bachelor internationale bedrijfskunde een master in Change Management gevolgd. Hierbij heb ik kennisgemaakt met het brede speelveld van verandering in organisaties: het bepalen van de koers, het ontwerpen van een veranderaanpak en het kiezen van de juiste interventies, omgaan met weerstand, het analyseren van de context, het boven water krijgen van belemmerende overtuigingen en het inzicht krijgen in gedrag in organisaties.

Binnen Twynstra Gudde ben ik gestart bij Adviestalent, waar ik heb gebouwd aan een brede ervaring als adviseur, projectleider en programmasecretaris binnen vraagstukken over bedrijfsvoering, procesoptimalisatie en verandermanagement. Hier heb ik aan den lijve ondervonden dat de praktijk van verandering mij nog steeds fascineert. Ik voel mij op mijn best in vraagstukken waar inhoud, proces en gedrag samenkomen. Samen met de opdrachtgever zoek ik naar blijvende verbeteringen, waarbij ik de ‘harde’ bedrijfskundige kant en de ‘zachte’ menselijke kant weet te verbinden. Hier komen mijn analytische vaardigheden en empathische vermogen perfect samen. 

Door goed te luisteren, scherp te observeren en tussen de regels door te lezen help ik in kaart te brengen wat gaat bijdragen aan succesvolle verandering. Ik zet hierbij niet alleen mijn ratio in, maar ook mijn gevoel en intuïtie. 

Ondanks dat ik ooit ben uitgeloot voor geneeskunde ben ik toch in de sector terecht gekomen waar mijn hart ligt. Een sector van betekenisvol werk, hart voor de zaak, continue verandering en eigenzinnige professionals. Om in de zorgsector samen te werken aan verbetering en ontwikkeling van teams, individuen en de organisatie als geheel, daar besteed ik graag mijn tijd aan!

Blogs

  • Voorbij de inhoud: Aandacht voor het proces in de transitie verpleegkundige professie

    18 december 2017 Lees verder
  • Twynstra Gudde begeleidt ziekenhuizen in de transitie naar onderscheiden verpleegkundige functies

    08 november 2017 Lees verder