Maurits Mares | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Maurits Mares

Associate Zorg

Als adviseur initieer en ondersteun ik verandering binnen organisaties vanuit een gezonde balans tussen mensen en processen. Ik help keuzes te maken, en te implementeren, welke zijn gebaseerd op de veranderende zorgvragen in de markt. Dit in plaats van de traditionele aanbodsturing. Hierbij streef ik ernaar dat mijn inspanningen een (in)directe bijdrage leveren aan de zorg voor patiënten.

About me

Vanaf mijn eerste ervaring eind 1995 in de wereld van de zorg heb ik ontdekt dat vooral de continue tweestrijd van veel zorgprofessionals tussen echt zorg willen verlenen en de eigen boterham verdienen mij enorm aanspreekt. Binnen de context van Zinnige en Zuinige Zorg is iedereen op zoek naar de juiste invulling van de eigen rol en wordt met argusogen gekeken naar allerhande initiatieven en vormen van samenwerking. Dit vraagt wezenlijke veranderingen van zowel de mensen als van de organisaties actief in de zorg.

In dit speelveld werk ik met veel plezier als adviseur en begeleider van projecten binnen Care en Cure. Hierbij opereer ik vaak als verbinder tussen verschillende belanghebbenden binnen en buiten de organisatie. Mijn projecten en programma’s zijn gericht op het veranderen en inrichten van organisaties. Hierbij ga ik uit van het stimuleren van de mindset van betrokkenen als voorwaarde voor verandering van gedrag. Daarnaast heb ik veel ervaring met marketing en communicatie in de zorg en persoonlijke ontwikkeling.

Blogs

  • Kwaliteitsplannen Verpleeghuiszorg - Het gaat om meer dan extra personeel

    25 oktober 2018 Lees verder
  • Kwaliteitskader nodigt uit tot verandering - Van systeemwereld naar leefwereld

    06 juli 2018 Lees verder
  • Wat beleeft de patiënt buiten uw organisatie? (2/3)

    16 januari 2018 Lees verder