Maurits Jan Vink | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Maurits Jan Vink

Senior Adviseur

Als adviseur houd ik mij bezig met vraagstukken op het snijvlak van mensen en organisaties in verandering. Hierbij staan twee zaken centraal: - het verbinden van individuele en collectieve opgaven, drijfveren en belangen - het zoeken naar de juiste hefbomen of sleutels voor verandering.

About me

Succesvol veranderen vraagt naar mijn idee continu schakelen tussen de uitdaging voor de organisatie en hoe individuen daaraan kunnen bijdragen. Verandermanagement en organisatieontwikkeling gaan voor mij vooral over verbindingen leggen tussen harde en zachte kanten van de organisatie, tussen korte- en langetermijnvragen, en tussen individuen en het grotere geheel. Dit betekent bijvoorbeeld dat bij de ontwikkeling van leiderschap of management development voor mij een centrale vraag is, hoe reflectie en ontwikkeling van individueel en collectief gedrag een plek heeft.

In veranderende organisaties of omgevingen ben ik steeds op zoek naar wat het verschil gaat maken. Hoe kunnen vastgelopen samenwerkingsrelaties worden vlot getrokken? Hoe kan ontwikkeling van medewerkers worden ondersteund? Hoe kan de intrinsieke motivatie tot verandering worden aangeboord? Ik geloof dat het antwoord op deze vragen helpt om de kans op succesvol veranderen te vergroten. Daar besteed ik graag mijn tijd aan. Dat doe ik als organisatieadviseur en ook al een jaar of tien als docent verandermanagement. Daarbij maak ik graag gebruik van mijn ervaring als leidinggevende en mijn ervaring in conflict resolution tijdens een sabbatical in het Midden-Oosten enkele jaren geleden.

Opleidingen

Eendaagse training Conflictmanagement

Donderdag 29 augustus van 09.30-17.00 uur

Omgaan met spanning en conflicten in je werk ... Organisaties staan meer en meer onder druk. Die druk leidt tot ‘gedoe’ in interne relaties. Daar kun je last van hebben in je werk. En dan is de vraag: wat kun je doen? In deze ééndaagse training leer je hoe je spanningen en irritaties signaleert en hoe je hier op een goede manier mee om kunt gaan. We koppelen concepten en theorie aan jouw eigen werk en de puzzels die jij daarin tegenkomt.

Bekijk opleiding Bekijk alle opleidingen

Blogs

 • Zelfsturing of zelforganisatie: Oude wijn in nieuwe zakken?

  12 januari 2018 Lees verder
 • Maurits Jan Vink

  Conflictmanagement

  14 juni 2017 Lees verder
 • Maurits Jan Vink

  Menselijke factor ondergeschoven kind bij Lean Management

  17 mei 2017 Lees verder