Martin Hanse | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Martin Hanse

Senior adviseur

Het mooie aan mijn werk is dat je na verloop van tijd altijd kunt zien wat het resultaat geworden is. Je kunt het zien groeien, het aanwijzen, er overheen rijden of er op een andere manier van gebruik maken.

About me

Naarmate de inrichting van Nederland complexer wordt en de organisaties van opdrachtgevers onder toenemende druk komen te staan om efficiënter te presteren is het zaak om slimmer te contracteren en efficiënter te managen. Ook op marktpartijen als ingenieursbureaus en aannemers heeft dit zijn weerslag. Het goed vertalen van de vraag van de aanbesteder naar een oplossing vraagt de juiste adviseurscompetenties.

In dat speelveld adequate en innoverende contracteringsstrategieën bedenken en aanbestedingsprocedures managen is mijn passie. De grenzen opzoeken, individuen en organisaties uitdagen om hun project tot het succesvolste te maken. Samenwerken, elkaars belangen erkennen en een best for project-mentaliteit zijn daarbij in mijn visie kritische succesfactoren. En niets is mooier dan partijen het beste uit zich zelf te helpen halen in een dialoog tussen aanbesteder en marktpartijen.

Aan grote, tot de verbeelding sprekende infrastructuurprojecten zoals HSL-Zuid, Tweede Coentunnel/Westrandweg en A15 Maasvlakte - Vaanplein heb ik mijn steentje al bijgedragen. Echter ook kleinere - maar niet minder complexe - projecten zoals het realiseren en exploiteren van bewaakte truckparkings in het Rotterdamse havengebied behoren tot mijn werkterrein. Daar waar een uitbestedingsstrategie slechts maatwerk kan zijn, ben ik met mijn kennis van D&C-, DBM-, DBMO- en DBFM-contracten, mijn inlevingsvermogen in de klantwens en mijn ervaring met Systems Engineering en Systeemgerichte Contractbeheersing in mijn element.

Partijen het beste uit zichzelf laten halen

Blogs

 • Martin Hanse

  Onafhankelijke begeleiding bij Concurrentiegerichte Dialoog; luxe of noodzaak?

  20 april 2018 Lees verder
 • Martin Hanse

  Ontsnappen aan de papieren tijger van SCB - Vijf succesfactoren voor Systeemgerichte Contractbeheersing

  12 mei 2017 Lees verder
 • ContracterenPLUS: Samenwerking als een essentieel ingrediënt van contracteren, aanbesteden en contractmanagement

  19 mei 2015 Lees verder