Marleen Nicolai | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Marleen Nicolai

Senior Adviseur

Systemen en processen zijn hulpmiddelen bij risicomanagement. Maar het zijn in mijn ogen juist de mensen die maken of risicomanagement slaagt.

About me

De uitdaging die ik in opdrachten zie, is het in beweging krijgen van mensen en organisaties. Risicomanagement is dan ook geen doel op zich, maar juist een middel om proactief om te gaan met situaties. De eerste stap die ik hierbij zet, is veelal het ontrafelen van complexe vraagstukken en deze op een gestructureerde wijze presenteren. Kenmerkend voor mij hierbij zijn mijn resultaatgerichtheid, sterke verantwoordelijkheidsgevoel en het samen met anderen willen behalen van resultaten. Als adviseur houd ik me bezig met verschillende aspecten van risicomanagement. Ik heb ervaring met het uitvoeren en begeleiden van risicoanalyses en het implementeren van risicomanagement bij projecten en op programmaniveau. Mijn economische en bedrijfskundige achtergrond in combinatie met een variëteit aan uitgevoerde (advies)opdrachten, hebben mij gemaakt tot een analytisch sterke adviseur met kennis en ervaring op het gebied van risicomanagement, gekoppeld aan projectmanagement en organisatiekunde.

Risicomanagement is geen doel op zich

Markten & Sectoren

Mobiliteit en infrastructuur

Expertises

Risicomanagement

Opleidingen

Training 'Risicoanalyse/risicomanagement'

donderdag 15 november 2018 (09.00-16.30 uur)

Risicomanagement start met het uitvoeren van een risicoanalyse. U inventariseert de risico's die uw project of programma bedreigen, kent ze een bepaald gewicht toe en verbindt er, als dat nodig blijkt, maatregelen aan.

RisicomanagementProjectbeheersing Bekijk opleiding Bekijk alle opleidingen

Training 'Begeleiden risicosessies'

vrijdag 30 november 2018 van 9.00 - 17.00 uur

Een manier om risico’s te analyseren en bespreekbaar te maken, is het houden van een risicosessie. Het goede gesprek kunnen faciliteren vraagt specifieke vaardigheden: doorvragen, sturen op de kern, analyseren, omgaan met weerstand, ieders inbreng respecteren, etc., etc. En dat allemaal tegelijk, terwijl je in korte tijd veel resultaat wilt boeken.

Risicomanagement Bekijk opleiding Bekijk alle opleidingen

Blogs

  • Risicomanagement voor het programma Ruimte voor de Rivier

    16 februari 2015 Lees verder
  • Marleen Nicolai

    Invoering risicomanagement bij woningcorporatie

    11 februari 2015 Lees verder