Marieke Blekemolen | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Marieke Blekemolen

Senior adviseur

Wat gaat goed, wat kan beter? Maar vooral: waarom gaat het zoals het gaat en wat leren we hiervan? Dit zijn vragen die evalueren wat mij betreft zo’n interessant vak maken. Daarom heb ik mij hierin gespecialiseerd.

About me

Achter ieder beleids- of organisatievraagstuk gaat een hele wereld schuil. Een wereld van feiten, maar ook van ervaringen, percepties en emoties. Mijn nieuwsgierigheid maakt dat ik er veel plezier in heb nieuwe vraagstukken te doorgronden én te kijken wat er anders, beter zou kunnen.

Ik geloof erin dat een onderzoeksproces zelf een belangrijke bijdrage kan leveren aan het leerproces. Een goed gesprek tussen betrokkenen heeft vaak meer impact dan een rapport. Daarom ontwerp ik onderzoekprocessen zo dat stakeholders actief betrokken worden. Ik weet een sfeer te creëren waarin mensen open durven zijn en ik weet mensen te prikkelen om te reflecteren op elkaars én het eigen handelen. Soms met humor, soms door te confronteren, maar altijd met het doel organisaties, beleid en de mensen die hieraan werken een stapje verder te helpen.

Met de circa 75 evaluaties en (beleids)onderzoeken die ik uitvoerde heb ik ervaring opgedaan op een breed scala aan beleidsterreinen. Mijn bijzondere interesse gaat uit naar governance- en samenwerkingsvraagstukken bij de vormgeving en de uitvoering van beleid. 

Markten & Sectoren

Rijksoverheid

Blogs

 • Marieke Blekemolen

  Evaluatie incident Leidsche Rijn tunnel

  03 april 2014 Lees verder
 • Marieke Blekemolen

  Evaluatie Subsidieregeling 'SUBBIED'

  05 juni 2013 Lees verder
 • Marieke Blekemolen

  Beleidsdoorlichting Duurzaam Ondernemen

  05 juni 2013 Lees verder