Marc van Leeuwen | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Marc van Leeuwen

Managing partner

Samen nieuwe inzichten ontwikkelen, dat heeft mij altijd gedreven als docent. Ik zie dat ook als mijn uitdaging als partner van de onderwijsgroep, om in het onderwijs meer ruimte te maken voor leren. Ik adviseer scholen bij de ontwikkeling van een nieuwe strategie, maar ook bij de inrichting van hun organisatie of vormgeving van nieuwe samenwerkingsverbanden. Vanuit mijn ervaring met innovatieve mogelijkheden van technologie in het onderwijs, komen we tot nieuwe manieren van organiseren. Daardoor wordt beter onderwijs, tegen een lagere prijs mogelijk.

About me

Bij complexe vraagstukken weet Marc van Leeuwen, beweging en draagvlak te ontwikkelen in politieke omgevingen met veel belanghebbenden. Vanuit zijn persoonlijke betrokkenheid bij het onderwijs en gevoel voor het proces, ontwikkelt hij het vertrouwen bij de verschillende stakeholders. Vanuit dit vertrouwen werkt hij tegelijkertijd aan een gezamenlijke visie én boekt hij concrete resultaten. In zijn overtuiging zijn die resultaten nodig om vertrouwen te ontwikkelen en de vraagstukken beter te kunnen doorgronden.

Vooral bij problemen op het snijvlak tussen informatie en de organisatie van onderwijs, kan hij terugvallen op jarenlange ervaring. Als universitair docent Informatiemanagement is hij gevoed door de laatste inzichten op het gebied van ICT. Met zijn enthousiasme en gedrevenheid weet hij daarbij mensen te mobiliseren.

Daarnaast heeft hij afgelopen 10 jaar veel resultaten geboekt als programmamanager bij instellingen in alle sectoren binnen het onderwijs.

Blogs

 • Marc van Leeuwen

  Hoe brengen we docenten in positie tijdens onderwijsvernieuwing?

  06 juni 2017 Lees verder
 • Marc van Leeuwen

  Docentgedreven onderwijsvernieuwing: zonder wrijving geen glans

  07 februari 2017 Lees verder
 • Gratis posters aanpak voor een oriëntatie op leerlingendaling

  06 april 2016 Lees verder