Liesbeth Beneder | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Liesbeth Beneder

Adviseur

Liesbeth is adviseur slimme en duurzame mobiliteit. Ze zet zich graag in voor de transitie naar een duurzamere wereld. Hoe wij ons in deze wereld verplaatsen speelt daarbij een belangrijke rol. Nieuwe technologische ontwikkelingen zoals zelfrijdende auto’s, elektrisch vervoer of slim datagebruik, maar ook maatschappelijke veranderingen zoals het delen van voertuigen of het anders inrichten van steden kunnen een bijdrage leveren aan deze transitie. Deze veranderopgave brengt complexe uitdagingen met zich mee: niet alleen technologisch, maar vooral ook sociaal in het ontwikkelen van nieuwe vormen van organisatie, samenwerking en gebruik.

About me

Ze is opgeleid als techniekfilosoof en onderzoekt graag nieuwe wetenschappelijke of technologische ontwikkelingen. Op het snijvlak van wetenschap, samenleving, politiek en beleid wordt het voor haar spannend. Ze heeft gewerkt in de journalistiek, wetenschap en politiek – altijd gemotiveerd door nieuwsgierigheid, het verlangen maatschappelijk relevante onderwerpen uit te diepen en dat wat complex is toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Als adviseur ligt haar kracht in het stellen van scherpe vragen, het helder analyseren en beschrijven van processen en het kijken naar nieuwe technologische ontwikkelingen vanuit een breder perspectief. Daarnaast kan zij goed organiseren en brengt zij graag mensen bij elkaar om gezamenlijk nieuwe ideeën of plannen te ontwikkelen.

Markten & Sectoren

Mobiliteit en infrastructuur