Karlien Douma | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Karlien Douma

Adviseur

Als adviseur bij Twynstra Gudde werk ik met passie aan veranderingen en samenwerking in de zorg. Ik heb daarbij oog voor het proces én de inhoud van een vraagstuk en werk ik graag aan het omzetten van mooie toekomstdromen in praktische stappen. Dat doe ik als procesbegeleider of projectleider.

About me

Mijn aanpak kenmerkt zich door een open, enthousiaste en resultaatgerichte werkwijze. Collega’s en opdrachtgevers omschrijven mij als flexibel en betrouwbaar. Met mijn nieuwsgierigheid en positief kritische houding ontrafel ik snel een onderwerp. Ik probeer altijd dingen bespreekbaar te maken en durf creatieve oplossingen te zoeken. Daarbij streef ik er naar om opdrachtgevers te ontzorgen en een concrete stap verder te helpen.

Voorbeelden van opdrachten en ervaring:

  • Procesbegeleider bij het opzetten van een netwerksamenwerking tussen zorgorganisaties; 
  • Procesbegeleider bij organisatievraagstukken rondom zelfsturing; 
  • Projectleider binnen de (eerstelijns)zorg, o.a. voor samenwerking tussen verschillende disciplines en organisaties

Opleidingen

Masterclass 'Tweebenig samenwerken' in de Zorg: in 3 stappen naar een succesvolle samenwerking

Donderdag 23 mei van 09.00-17.00 uur

Wil jij succesvoller samenwerken met andere (zorg)organisaties? Volg dan de masterclass 'Tweebenig samenwerken in de Zorg' van Twynstra Gudde! Ketenzorg, decentralisaties, substitutie, integrale bekostiging, vergrijzing, personeelskrapte, kwaliteitskaders en een bredere kijk op gezondheid: allemaal ontwikkelingen die ertoe leiden dat samenwerken in de zorg nóg belangrijker is geworden. Professionals zijn schaars en zullen steeds vaker met andere organisaties gedeeld worden. Ondersteuning, ontwikkeling en innovatie vragen om investeringen die gezamenlijk makkelijker te dragen zijn. Je kunt als zorginstelling niet meer alles zélf doen. Specialisatie wordt steeds belangrijker voor zorginstellingen: Wat trek je naar je toe (wat wordt mijn portfolio) en wat laat je over aan partners? Dit alles vraagt van jou - als zorgprofessional, manager, projectleider of adviseur in de zorg om nog meer over de grenzen van je eigen organisatie heen te kijken en je bewust te zijn van de positie die je in neemt in het totale netwerk.

Samenwerken Bekijk opleiding Bekijk alle opleidingen