Blogs | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Blogs

Jeroen Schouten

Personeelstekort in de zorg: oplossing vraagt een netwerkstrategie

20-05-2019
reageer
Jeroen Schouten

Wat leert de commissie werken in de zorg ons? Over de personeelstekorten in de zorg is al meer dan voldoende geschreven. Het is een feit, een gegeven waar bestuurlijk, tactisch én operationeel dagelijks de consequenties van worden ervaren. Maar hoe los je dit probleem nu op? Een panklare oplossing is er helaas niet. De overheid voert actief een publiekscampagne met ‘Ik zorg’ op het platform ontdekdezorg.nl. Daarnaast zijn er 24 regio’s actief met het de Regionale Actieplannen Aanpak Tekorten’, De RAAT’s.

Strategievorming
Jeroen Schouten

Leiderschap in netwerken vraagt om regie en verbinding

01-04-2018
reageer
Jeroen Schouten

In tijden van verandering is stevig leiderschap noodzakelijk. De enorme uitdagingen en paradoxale ontwikkelingen in markten, samenleving, organisaties en relaties doen momenteel een groot beroep op leiders en hun capaciteiten. Wat we hierbij vervolgens vooral zien is dat het leiderschap zich richt op het eigen organisatiebelang. Hoeveel zorginstellingen, bijvoorbeeld, zoeken niet een ‘stevig’ bestuurder? De eigen organisatie laten overleven in de dynamische omgeving is de opgave.

Care Cure Strategievorming Leiderschapsontwikkeling
Jeroen Schouten

De ziel terug in de zorg

13-04-2018
reageer
Jeroen Schouten

Op 16 oktober 2017 verscheen mijn onderstaande blog in Boardroom Zorg. Afgelopen zomer plaatste ik een klein persoonlijk berichtje op LinkedIn. De reacties waren verrassend warm. Dit heeft mij aan het denken gezet. Ik geef hier een deel uit het bericht weer:

Care Strategievorming