Jeroen Schouten | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Jeroen Schouten

Senior adviseur Strategy Counsellors

Met mijn brede management- en advieservaring in de zorg (van onderzoeker, bestuurssecretaris tot manager en organisatie-adviseur) help ik zorgorganisaties met (strategische) positionerings- en verbetervraagstukken. Ik ben gewend om te functioneren op het hoogste, strategische bestuurs- en managementniveau. In mijn advieswerk vind ik het belangrijk om de brug te slaan van strategie naar werkvloer. Hierbij altijd oog te houden voor de kerntaak van een zorgorganisatie en het speelveld waarin de organisatie zich bevindt.

About me

Ik ben senior adviseur bij Strategy Counsellors, de strategieadviespraktijk van Twynstra Gudde. Ik adviseer bestuurders in de zorg om met passende strategieĆ«n succesvol positie in te nemen in de veranderende wereld. Ik daag uit, beoordeel en veroordeel niet, breng nieuwe inzichten en ga samen met opdrachtgevers aan de slag om te komen tot een goede en realistische strategie. 

Ik heb zo'n 25 jaar ervaring in de gezondheidszorg met name in de gehandicapten- en ouderenzorg, onder andere omdat ik daar als eindverantwoordelijk manager werkzaam ben geweest.

Specialisaties

 • Strategie (visie, missie, strategie, positionering, meerjarenbeleid)
 • Netwerkstrategie (samenhang en posities definieren van een samenhangend strategisch netwerk)
 • Netwerk-organiseren (tussen organisaties en binnen organisaties)
 • Integraal management (altijd op zoek naar een samenhangende totaaloplossing)

Drijfveer

Mijn belangrijkste drijfveer om met strategie aan de slag te gaan is om bij te dragen aan grote en noodzakelijke veranderingen in de zorg. Dat begint bij het neerzetten van een duidelijke koers. Om deze koers uiteindelijk waar te maken, wordt de hele organisatie meegenomen. Wat is het effect van deze strategie voor onze clienten en voor onze medewerkers? Hierbij helpt het om oog te hebben voor het verleden, grip te krijgen op het heden en een duidelijk verlangen te hebben naar de toekomst.

In de huidige tijd, van krapte op de arbeidsmarkt en sterke verandering van de zorg (complexer en diverser) zullen zorgorganisaties in mijn ogen veel meer met elkaar moeten afstemmen en samenwerken. Het is de kunst om dan autonoom te blijven in de eigen opgave en van daaruit samenhang en verbinding te zoeken in het totale speelveld van de zorgorganisatie. 

Opdrachtgevers over mij:

"Jeroen heeft geen frustrerende geldings- of performance-drang, maar is open, luistert en stimuleert tot verder denken"

"Betrouwbaar, integer, deskundig en neemt ons team mee in de ontwikkeling"

"Jeroen verwerft snel vertrouwen en heeft mede daardoor een goede ingang bij mensen. Hij gunt en geeft anderen de ruimte en focust daarbij op eigen verantwoordelijkheid en onderlinge verhoudingen"

 

 

"De kracht van bezieling gebruiken om de strategische koers en positie in het veld te bepalen"

Blogs

 • Jeroen Schouten

  De ziel terug in de zorg

  13 april 2018 Lees verder
 • Jeroen Schouten

  Leiderschap in netwerken vraagt om regie en verbinding

  01 april 2018 Lees verder