Jaap Warmenhoven | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Jaap Warmenhoven

Adviseur

Ik ben bij Twynstra Gudde oprichter van Is Ook, een uniek samenwerkingsverband van kunstenaars, ontwerpers en de organisatieadviseurs van Twynstra Gudde. Deze combinatie leidt tot een verrassende en verfrissende aanpak van uw vraagstuk. Ik houd mij graag bezig met vraagstukken rond samenwerking, participatie en belangenstegenstellingen. Vaak zijn daar zowel overheidsorganisaties en andere publieke partijen als burgers en private organisaties bij betrokken. Het Mutual Gains gedachtegoed van Twynstra Gudde speelt een belangrijke rol in mijn werk.

About me

Ik kijk met een frisse blik en stel me altijd de vraag of en hoe het anders kan. Ik maak graag en veel gebruik van de bijzondere kwaliteiten van kunstenaars en creatieve denkers in het Is Ook netwerk, om ook vernieuwende antwoorden op die vraag te vinden. Dat lukt, ik heb de afgelopen jaren bijzondere interventies begeleid bij ministeries, provincies, gemeenten, corporaties en private bedrijven.

Ik ben een adviseur met ruim zeven jaar ervaring in het begeleiden en vormgeven van groepsprocessen en samenwerking, binnen en tussen organisaties. Ik sta graag voor een groep en kan inspireren en enthousiasmeren, maar weet ook wanneer los te laten.

Ik ben niet op zoek naar een abstract ‘algemeen belang’. Ik geloof in bewust en duurzaam omgaan met eigen belang en het belang van anderen. Mijn focus ligt op de relatie. Daar kun je vernieuwen en verbeteren. Daar zit de ruimte: in het afwijken van ingesleten gedrag, het kiezen voor openheid en vertrouwen, in nieuwe vormen van interactie en samenwerking.

Ruimte ervaren én benutten

Blogs

 • Een mensgerichte & inclusieve energietransitie

  11 juni 2018 Lees verder
 • Zelfsturing: de zorgprofessional als verander-expert

  11 mei 2015 Lees verder
 • Jaap Warmenhoven

  Werken met de onderstroom

  17 november 2013 Lees verder