Hein Abeln | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Hein Abeln

Bestuursadviseur

Bestuursadvies over strategie, samenwerking/fusies, de besturing en het verandermanagement van complexe organisaties van professionals en hun externe en interne toezichthouders is mijn specialisatie. Ik heb mij toegelegd op participatieve veranderstrategieën: ik verbind graag en met enthousiasme verschillende belangen door een goed procesverloop en objectieve en duidelijke adviezen. Het fascineert mij om samen voor die organisaties een mooiere toekomst te creëren: mooier voor de patiënten/cliënten én mooier voor de professionals.

About me

Voorbeelden van opdrachten zijn: bestuursadvies inspecties en financiële toezichthouders: adviezen IGZ; advies oprichting NZa; transitie DBC-O/NZa; bestuursadvies DNB; strategie, topstructuur, besturing, samenwerking & fusies diverse ziekenhuizen; verandering besturingsconcept ziekenhuizen; begeleiding zelfevaluatie RvT'n; begeleiding strategische top ziekenhuizen; bestuursadvies over bestuurlijke consequenties 'medisch specialist 2015'​.

Zoals bij enkele samenwerkingen tussen onze UMC's; de vorming van de coöperaties van ziekenhuizen Den Haag-Gouda, Den Haag-Rotterdam en in Twente; de concernvorming van Zorgpartners Friesland; de fusie Haga Ziekenhuis, den Haag met Reinier de Graaf Groep, Delft & van Isala Klinieken, Zwolle met Noorderboog, Meppel; het ondernemingsplan fusie Westfriesgasthuis, Hoorn met Waterlandziekenhuis, Purmerend; de organisatieverandering en externe samenwerking UMC St Radboud; de visie op Acute Zorg en het concept voor 'Ziekenhuis 2020' voor de NVZ; de validatie fusieplan en formateur bankenconsortium Atrium-Orbis; de voorzitter en secretaris van de externe onderzoekscommissie problematiek Diakonessenhuis, Utrecht, het bestuursadvies voor de samenwerking van het Laurentius Ziekenhuis en Viecuri.

Specialismen: boardroom consultant; extern en intern toezicht, kwaliteit & veiligheid, veranderkunde, samenbrengen van belangen, samenwerking en fusie, besturing, ziekenhuizen en rijksoverheid

Zorg: mooier voor de patiënten, de cliënten én mooier voor de professionals

Blogs

 • Crises in ziekenhuizen

  08 juli 2015 Lees verder
 • Hein Abeln

  Inspectiediensten onder de loep

  15 september 2014 Lees verder
 • Hein Abeln

  Bijeen brengen van belangen

  26 maart 2014 Lees verder