Hans Hoepel | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Hans Hoepel

Partner

Mijn werkgebied is sinds 20 jaar het gecombineerde terrein van gezondheidszorg en huisvesting. In heel Nederland heb ik tientallen ziekenhuizen en andere zorginstellingen geadviseerd over vastgoed, nieuwbouw, bedrijfsvoering en financiële aspecten.

About me

Goed vastgoed draagt op alle fronten bij aan de doelstellingen van een zorgonderneming. Bij onverstandig beleid loopt een instelling grote risico’s. Het ontwikkelen van investeringsplannen voor huisvesting is een aparte discipline. Voor mij gaat het daarbij om het combineren van een professionele vastgoedbenadering met een gedegen kennis van zorgprocessen, bedrijfsvoering en bestuurlijke vraagstukken.

Ik ben nauw betrokken bij het kapitaallastendossier in de zorg, onder meer als adviseur voor de brancheorganisaties voor ziekenhuizen, GGZ en gehandicaptenzorg. Ik spreek en publiceer regelmatig over mijn vakgebied, zoals in het boek “Huisvesting is strategisch goed; wegwijzer voor vastgoedmanagement in ziekenhuizen” (1e druk 2004).

Daarnaast ben ik lid van de Raad van Toezicht van de RIBW Groep Overijssel en van de Raad van Toezicht van Zorggroep Charim.

Blogs

 • Twynstra Gudde en Isala presenteren het nieuwe Isala ziekenhuis in Orlando

  30 september 2013 Lees verder
 • Hans Hoepel

  Nieuwbouw Isala Zwolle bouwkundig opgeleverd

  16 mei 2013 Lees verder
 • Hans Hoepel

  Adaptief vermogen is van levensbelang voor zorginstellingen

  12 mei 2013 Lees verder