Douwe Hatenboer | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Douwe Hatenboer

Adviseur

De gezondheidszorg is één van de meest dynamische en complexe sectoren die ons land kent. Het is een sector van groot publiek belang waarin marktwerking steeds meer voet aan de grond krijgt en waar de hedendaagse technologie morgen alweer achterhaald is. Ook zijn nieuwe richtlijnen en procedures voortdurend aan de orde. Voor zorginstellingen is het dé uitdaging hoe in dit krachtenveld te veranderen en te werken aan betere patiëntenzorg. Kortom, om te bewegen in de gegeven complexiteit van de zorgsector.

About me

Als adviseur ondersteun ik zorginstellingen, voornamelijk ziekenhuizen, in het maken van deze bewegingen. Vanuit mijn bedrijfskundige opleiding én door regelmatig een witte jas aan te trekken en mee te lopen op de werkvloer verbind ik strategie met de dagelijkse praktijk. Rollen die ik voor opdrachtgevers invul kunnen zowel gaan om procesbegeleiding en projectmanagement bij veranderopgaven als om ondersteuning bij samenwerkingstrajecten.

Voorbeelden van opdrachten zijn onder andere advisering bij portfoliokeuzen, de inrichting van samenwerking tussen ziekenhuizen op vakgroep niveau en het opstellen van ondernemingsplannen, bijvoorbeeld bij het verzelfstandigen van bedrijfsonderdelen. In mijn werk ambieer ik een steentje bij te dragen aan de toekomst van de Nederlandse gezondheidzorg.

Samen bouwen aan de toekomst van gezondheidszorg

Blogs

 • Zorgcoördinatie: de juiste zorg, op de juiste plek én op het juiste moment

  24 juni 2019 Lees verder
 • Douwe Hatenboer

  Omgaan met conflicten in projecten

  22 mei 2019 Lees verder
 • Zonder goede projectmanagers geen vooruitgang in de zorg

  16 april 2019 Lees verder