Dick Smorenberg | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Dick Smorenberg

Senior adviseur

Met een jarenlange ervaring met risicomanagement in de breedste zin van het woord, ligt mijn focus op het adviseren in de publieke sector. Dit doe ik in rollen als risicomanager, risicoanalist, procesbegeleider, trainer en adviseur.

About me

Met mijn kennis van (lokale) overheden en ruimtelijke projecten, analytisch vermogen en scherpzinnigheid ben ik in staat de echte knelpunten boven water te krijgen en structuur in risicoanalyses aan te brengen. Daarnaast zal door mijn enthousiasme en energie het risicobewustzijn binnen de organisatie gestimuleerd worden.

Risicobewust zijn alleen is niet genoeg, organisaties dienen hier ook naar te handelen. Dit vereist een organisatiebrede verankering. Hierin worden de zachte kanten van de organisatie- en veranderkunde naar mijn mening vaak onderschat. Met mijn bestuurskundige achtergrond ben ik continu op zoek naar praktische oplossingen om het risicomanagement echt werkend te krijgen. Hierin heb ik niet alleen aandacht voor structuren en systemen maar ook voor cultuur en managementstijl.

Risicobewust zijn alleen is niet genoeg

Opleidingen

Training 'Begeleiden risicosessies'

Donderdag 28 november 2019 van 09.00-17.00 uur

Een manier om risico’s te analyseren en bespreekbaar te maken, is het houden van een risicosessie. Het goede gesprek kunnen faciliteren vraagt specifieke vaardigheden: doorvragen, sturen op de kern, analyseren, omgaan met weerstand, ieders inbreng respecteren etc. En dat allemaal tegelijk, terwijl je in korte tijd veel resultaat wilt boeken.

Risicomanagement Bekijk opleiding Bekijk alle opleidingen

Blogs

 • Dick Smorenberg

  Column 'Mijd de bestuurssensitieven'

  02 augustus 2013 Lees verder
 • Dick Smorenberg

  Column 'Wapen je tegen kamelenneuzen en gekookte boeken: meer grip op risico's in projecten'

  02 augustus 2013 Lees verder
 • Dick Smorenberg

  Column 'Wethouders laat je risico's zien!'

  02 augustus 2013 Lees verder