Catherine van Nierop | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Catherine van Nierop

Adviseur

Al van jongs af aan vraag ik me af, waarom gedragen mensen zich zoals ze doen? Wat overkomt je en waar kun je zelf op sturen? Waarom gedraagt iedereen zich anders, wat maakt het verschil? In mijn rol als organisatieadviseur stel ik dezelfde vragen, maar dan in professionele context. Hoe gedraagt iemand zich in een organisatie? Waarom is dat vaak zo anders dan buiten de organisatie? Hoe gaan we in een team zo met elkaar om dat het beste resultaat neergezet wordt? Wordt er een effectief beroep gedaan op ieders kwaliteiten?

About me

Met mijn achtergrond in Psychologie (BA) en Cultuur, Management en Organisatie (MA), werk ik met veel plezier met mensen in organisaties om grip te krijgen op, en sturing te geven aan, hun eigen gedrag en dat van anderen. Ik ben van mening dat hoe lastig een ‘systeem’ ook te veranderen lijkt te zijn, het begint bij het beïnvloeden van gedrag, want elke organisatie draait immers op mensen. En dan blijkt dat er heel veel mogelijk is.

Ik help individuen en teams met het ontwikkelen van (persoonlijk) leiderschap, ik help teams met hun samenwerking en coach mensen met een persoonlijke ontwikkelvraag. Altijd gekoppeld aan de rol die ze hebben in een organisatie. Ik ben werkzaam bij verschillende organisaties (bedrijfsleven, overheden, onderwijs).

Ik geloof dat je jezelf, en anderen, beter kunt sturen als je jezelf goed kent. Vanuit deze filosofie volg ik verschillende cursussen en opleidingen om klanten beter van dienst te zijn, zoals de cursus Young Servant Leadership en de leergang Systemisch Leiderschap. Mijn manier van begeleiden kenmerkt zich door op de achtergrond te zijn, maar toch duidelijk aanwezig.

Blogs

  • Een mooi samenspel

    08 mei 2019 Lees verder
  • Waar ik ook kijk, zie ik spiegels

    24 februari 2017 Lees verder
  • Hoe vaak ruim jij je hoofd op?

    08 december 2016 Lees verder