Britta Gielen | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Britta Gielen

Senior Partner

Ik vind het belangrijk dat er voor iedereen een plek is, zowel binnen als buiten organisaties. In mijn werk drijft mij het beter maken van organisaties, zodat het plekken worden waar menselijkheid, eigen verantwoordelijkheid gezond verstand tot goed werk leiden. In mijn keuze om internationaal recht te studeren, om op die manier voor een betere wereld te zorgen, in mijn werk als begeleider en coach van leiders, als consultant en als vrijwilliger bij een aantal projecten, ben ik telkens bezig met het beter maken van het geheel. Ik geloof in het belang van organisaties, als plek waar mensen samen komen om aan een gedeelde passie te werken. Daar draag ik graag aan bij!

About me

 

Ik geloof in het simpel organiseren, in mensen hun plek geven en de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. Natuurlijk zijn regels en governance nodig, maar nog meer dan dat is het nodig dat mensen hun gezonde verstand kunnen gebruiken in organisaties. Daarvoor is het nodig dat organisaties menselijker worden, dat ze iedereen zien en iedereen die bij wil dragen een plek geven.

Ik heb vertrouwen in de mensen in organisaties, niet alleen in de leiders, maar in de wijsheid die bij iedereen aanwezig is. Mensen weten zelf wel wat het beste is, weten wat slim is, weten wat goed is voor client, patient of klant. De organisatie helpt niet altijd om het gezonde verstand een plek te geven, de organisatie bestaat te vaak uit procedures, processen en structuren. Dan is er te weinig plek voor verantwoordelijk gedrag en gezond verstand. De balans houden in de complexiteit die wij gemaakt hebben , is wat mij boeit. " Licht reizen" in het oerwoud van regels en voorschriften is noodzaak. Daar draag ik graag aan bij!

Bij mijn opdrachtgevers ga ik op zoek naar de wijsheid binnen de organisatie, naar wat kan er wel, naar wat er al is en dat proberen te versterken. Altijd met de opgave van de organisatie voor ogen, want daar gaat het om, om wat jouw organisatie te doen heeft.

"Life is really simple, but we insist on making it complicated"(met dank aan Confucius)

Blogs

 • Britta Gielen

  Krachtig loslaten

  16 november 2016 Lees verder
 • Britta Gielen

  What business can learn from orchestras, from Solo to Symphony

  16 november 2016 Lees verder
 • Britta Gielen

  Over de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen en het leiderschap in onze organisaties

  16 november 2016 Lees verder