Britta Gielen | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Britta Gielen

ontwikkelt leiders in organisaties

De wereld beter maken is mijn drijfveer. Om die reden heb ik ooit Internationaal Recht (volkenrecht) gestudeerd, multi-culturele kinderkampen georganiseerd (CISV) en jonge mensen gecoacht in de sport. Na mijn studie kwam het adviesvak op mijn pad. Ik werd en ben nog steeds geboeid door alles rondom menselijk gedrag in organisaties. Wij besteden enorm veel tijd in organisaties. Wij vinden identiteit in onze organisaties. Organisaties geven "zin" en richting in ons bestaan. Door mensen in organisaties beter te maken, maak ik organisaties beter en hoop bij te dragen aan een betere wereld. Daarmee ben ik terug bij mijn drijfveer. Organisaties helpen ontwikkelen, zodat zij plekken worden waar menselijkheid, eigen verantwoordelijkheid en gezond verstand tot goed werk leiden. Ik ben een helper, doe tijdelijk mee vanuit een grote betrokkenheid. Kan met distantie kijken en dichtbij komen waar nodig.

About me

 

Ik geloof in het simpel organiseren, in mensen hun plek geven en de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. Natuurlijk zijn regels en governance nodig, maar nog meer dan dat is het nodig dat mensen hun gezonde verstand kunnen gebruiken in organisaties. Daarvoor is het nodig dat organisaties menselijker worden, dat ze iedereen zien en iedereen die bij wil dragen een plek geven.

Ik heb vertrouwen in de mensen in organisaties, niet alleen in de leiders, maar in de wijsheid die bij iedereen aanwezig is. Mensen weten zelf wel wat het beste is, weten wat slim is, weten wat goed is voor client, patient of klant. De organisatie helpt niet altijd om het gezonde verstand een plek te geven, de organisatie bestaat te vaak uit procedures, processen en structuren. Dan is er te weinig plek voor verantwoordelijk gedrag en gezond verstand. De balans houden in de complexiteit die wij gemaakt hebben , is wat mij boeit. " Licht reizen" in het oerwoud van regels en voorschriften is noodzaak. Daar draag ik graag aan bij!

Bij mijn opdrachtgevers ga ik op zoek naar de wijsheid binnen de organisatie, naar wat kan er wel, naar wat er al is en dat proberen te versterken. Altijd met de opgave van de organisatie voor ogen, want daar gaat het om, om wat jouw organisatie te doen heeft.

"om te kunnen vermenigvuldigen moet je eerst delen"

Blogs

 • Hoe verschillende generaties het probleemoplossend vermogen van wijkteams kunnen versterken

  24 augustus 2017 Lees verder
 • Britta Gielen

  Krachtig loslaten

  16 november 2016 Lees verder
 • Britta Gielen

  What business can learn from orchestras, from Solo to Symphony

  16 november 2016 Lees verder