Björn Prevaas | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Björn Prevaas

Samenwerkingspartner van Twynstra Gudde

Ik begeleid mensen en organisaties om met behulp van projecten en programma's op een effectievere manier hun ambities te realiseren. Ook onderneem ik allerlei initiatieven om met name het vakgebied van programmamanagement verder te ontwikkelen, onder meer via Werken aan Programma's en het PGM Open.

About me

Programma's en projecten zijn ontzettend behulpzaam bij het realiseren van ambities binnen en tussen organisaties. Het goed opzetten en realiseren daarvan is echter een flinke uitdaging. Dat is ook niet gek, want de wereld verandert snel en we merken dat we uit een bijzonder vaatje moeten tappen om écht iets voor elkaar te krijgen. 

Ik help mensen en organisaties hun programma's en projecten goed op de rit te krijgen en steeds beter te worden in het realiseren van dat soort opgaven. Dat doe ik bij voorkeur door dicht op de praktijk te begeleiden. Ook ondersteun ik directies en managementteams bij het professionaliseren van hun organisaties in project- en programmamanagement. 

In 2014 heb ik samen met Theo van der Tak Werken aan Programma’s gelanceerd, de online opvolger van Programmamanagement, Sturen op Samenhang uit 2006. Werken aan Programma's beschrijft ons gedachtegoed over programmamanagement, online en voor iedereen beschikbaar. Samen publiceerden we in 2016 ook een boek over het Program Canvas, een handig hulpmiddel om snel en samen met betrokkenen tot de kern van een programma te komen. Het canvas wordt inmiddels in veel organisaties met veel succes en plezier gebruikt. In 2016 verscheen ook het boek Project Canvas waaraan ik ook heb meegeschreven.

Al jaren heb ik een actieve rol in het PGM Open en de PGM Community, een event en een platform voor kennisontwikkeling, ervaringsuitwisseling en netwerkvorming tussen programmamanagers. Ook begeleid ik de open training programmamanagement van Twynstra Gudde.

Kortom, ik draag programma- en projectmanagement en de doorontwikkeling daarvan een warm hart toe!

Kernwoorden die bij mijn manier van werken passen zijn: betrokken, energiek, resultaatgericht, kwaliteitsgedreven, klantgericht en handen-uit-de-mouwen.

Durf eens wat vaker buiten de lijntjes te kleuren!

Opleidingen

Training Programmamanagement (2 blokken)

10-11 oktober en 28-29 november

Met deze training legt u een stevig fundament in het mooie vak van programmamanagement. We besteden aandacht aan zowel de (inter)menselijke als de methodische kant van programma’s en raken alle aspecten waarmee u in programma’s te maken krijgt. Hiermee bent u beter in staat uw eigen opgave tot een succes te maken. Deze training bestaat uit twee blokken van 2,5 dag.

Programmamanagement Bekijk opleiding Bekijk alle opleidingen

Blogs

  • Project en Programma Review

    01 juni 2017 Lees verder
  • FedEx Day: in 24 uur resultaat leveren

    24 oktober 2016 Lees verder
  • PGM Community: netwerk voor programmamanagers

    08 september 2016 Lees verder