Bas Kruiswijk | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau

Bas Kruiswijk

Senior adviseur

Voor mij is het de belangrijkste uitdaging om ICT-vraagstukken begrijpelijk te maken voor beleidsmakers, beslissers, inkopers en gebruikers.

About me

Vaak worden ICT-vraagstukken zo complex gevonden dat ze graag aan de deskundigen worden overgelaten. Mijn belangrijkste aandachtsgebied, ICT-architectuur, helpt opdrachtgevers juist om ICT-inzichtelijk te maken. Vaak met goede platen en heldere uitgangspunten kunnen beslissers en beleidsmakers hun ICT-afwegingen maken zonder het nodeloos ingewikkeld te maken.

Ook bij grote ICT-aanbestedingen of implementaties is het belangrijk dat men weet wat er aan een leverancier wordt gevraagd en waarover wordt besloten.

Een ander belangrijk aandachtspunt voor mij is het op een innovatieve manier aanbesteden en uitvoeren van grote ICT-projecten. De dialoog tussen opdrachtgever en ICT-leverancier staat daarbij centraal. Geen aanpak die is gebaseerd op controle, maar een aanpak gebaseerd op vertrouwen en samenwerking is de manier om ingewikkelde ICT-projecten tot een goed einde te brengen.

Ten slotte geloof ik erin dat de steeds bredere toepassing van open standaarden en de beschikbaarheid van open source software veel betekent voor het gezonder maken van de klant-leverancier verhoudingen in de markt.

Naast mijn werk voor Twynstra Gudde ben ik docent ICT-strategie en -architectuur aan de Universiteit Leiden.

Markten & Sectoren

Onderwijs, Woningcorporaties

Expertises

ICT, Projectmanagement

Blogs

 • 'Digitale architectuur' maakt ICT-architectuur toegankelijk

  30 mei 2013 Lees verder
 • Bas Kruiswijk

  Selectie en implementatie van informatiesystemen

  15 mei 2013 Lees verder
 • Bas Kruiswijk

  ICT-contracten en contractmanagement

  14 mei 2013 Lees verder