Leren contracteren: opleidingen, trainingen en spelsimulaties | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Leren contracteren: opleidingen, trainingen en spelsimulaties

Twynstra Gudde biedt opleidingen aan in verschillende varianten, passend bij de opleidingsbehoefte van contractteams en (potentiële) opdrachtgevers. De kennis en ervaring die wij hebben opgedaan en nog dagelijks opdoen, delen we graag. Daarmee dragen we bij aan een verbetering van uw contracterings- en aanbestedingspraktijk.

Kennis is de basis

Kennis van het bouw- en aanbestedingsrecht, bouworganisatievormen en de werking daarvan zijn cruciaal voor een succesvolle marktbenadering. Deze kennis ligt aan de basis van onze adviespraktijk. Hoe stel ik een inkoopplan op? Hoe kom ik tot een contracteringsstrategie? Wat zeggen actuele aanbestedingsregels? Wat zijn de consequenties van een eenmaal gekozen marktbenadering voor de organisatie van opdrachtgever? Wat doet het met de samenwerking met een opdrachtnemer? Hoe werkt contractbeheersing? Vanuit kennis en praktijkervaring weten we wat wel werkt en wat niet.

Opleidingen en training

Wilt u zelf meer inzicht hebben in het vak van aanbesteden en contracteren? Wij delen graag onze kennis. Dat doen we in samenwerking met opleidingsinstituten, maar ook ‘in house’ op verzoek van partijen die middenin het bouwproces staan. Van spoedcursus tot meerdaagse leergang. We maken gebruik van verschillende lesvormen: behandeling van theorie of bespreking van cases. Daarbij sluiten we maximaal aan bij de leervoorkeuren en het kennis- en ervaringsniveau van de deelnemers.

Spelsimulaties

Wilt u naast een basis in theorie ook de praktijk ervaren? Wij hebben verschillende spelsimulaties, specifiek ontworpen op de praktijk van complexe bouwopgaves, waarbij we mensen stage laten lopen in de toekomst. Op deze manier kunnen de deelnemers niet alleen hun theoretische kennis leren toepassen in een veilige omgeving, maar krijgen ze ook inzicht in het gedrag, de verhoudingen en de valkuilen binnen een samenwerking. Daarnaast kan een spelsimulatie bijdragen aan een goede teambuilding.

Waarom Twynstra Gudde?

Aanbesteden, contracteren en contractmanagement is een dynamisch vakgebied. Het is daarom essentieel om uw mensen te blijven ontwikkelen. Wij zetten onze rijke vakkennis en praktijkervaring in bij het trainen of opleiden van uw medewerkers. Wij bieden zowel op maat gemaakte trainingen als trainingen uit ons eigen portfolio.

Lees voor meer informatie over onze visie de blogs, producten en/of cases aan de rechterzijde van deze pagina. Neem ook eens een kijkje op onze Kennisbank!

Simone Wevers

Adviseur

Neem contact op