Nieuws TwynstraGudde helpt samen met consortium x02025 gemeente Amsterdam bij versnelling energietransitie

Een consortium van zes partijen gaat de koplopersaanpak energietransitie in Amsterdam voortzetten. Het gaat om een breed samenwerkingsverband tussen de community 02025 Amsterdam koploper schone energie, TwynstraGudde, DWA, Tertium, Creative Agency Vandejong en de Kandidatenmarkt. Deze partijen hebben met hun gezamenlijke aanpak de gemeentelijke aanbesteding gewonnen. De inbreng van ieders specialismen zorgt voor een krachtige ondersteuning van de wens van de gemeente om in Amsterdam flink vaart te maken met de energietransitie.

Toegevoegd door Hanke Nijman op 27 mei 2019

De gemeente Amsterdam en de betrokken partijen zijn van mening dat koplopers in buurten een belangrijke functie hebben. Denk aan bewoners, ondernemers en organisaties die laten zien wat er allemaal wél kan. De tijd is nu aangebroken dat er sneller van de kennis, ervaringen en oplossingen van hen geleerd wordt. De koplopers gaan bijdragen aan het in het Amsterdamse coalitieakkoord (2018) vastgestelde doel van 55% CO2 reductie in 2030. Ook moet Amsterdam in 2040 aardgasvrij zijn en in 2050 klimaatneutraal. 'Met het gezamenlijk voortzetten van de koploperaanpak realiseren we een versnelling in de overgang naar schone energie. Dit doen we door het netwerk van koplopers te verbinden, versterken en vergroten.' vertelt Thijs Haverkamp, projectleider 02025 bij Oranje Energie.

Vergroten netwerk

'De ambitie van de koplopers én de gemeente ligt hoog en het is dus van belang dat het netwerk groter en effectiever wordt', vertelt Hanke Nijman, van de adviesgroep Energie van TwynstraGudde. 'We nodigen daarom de stad uit om ambitieuze plannen aan te dragen. Wij gaan hen helpen bij het vinden van financiering, middelen en netwerk binnen en buiten de stad. Ook zullen we gaan werken met jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt om nieuwe doelgroepen aan te spreken. Door de activiteiten in en voor het koplopers netwerk zichtbaar te maken voor de stad en daarbuiten, creëren we een aanzuigende werking voor middelen en medestanders en zorgen we voor erkenning voor de koplopers.'

Vanaf 1 juni 2019 start ons consortium met deze opdracht, die in beginsel een jaar duurt.

Over het consortium

  • Oranje Energie: ondernemerscoöperatie en spin in het web van Amsterdamse koplopers en de beweging 02025. Kent de uitdagingen van Amsterdamse koplopers én weet hoe hierop te acteren.
  • DWA: expert in verduurzaming van de gebouwde omgeving en met kennis van techniek en aandacht voor de gebruiker. Bijna 10 jaar ervaring als coördinator van het Servicepunt Duurzame Energie Noord-Holland.
  • Creative Agency Vandejong: ervaren in het ontwikkelen van uitnodigende concepten in strategische communicatie in Amsterdam. Initiatiefnemer van Spring House.
  • Tertium: ervaren in strategische communicatie en participatie bij complexe thema’s op het snijvlak van wetenschapscommunicatie en burgerparticipatie.
  • De Kandidatenmarkt: sociale onderneming die werkzoekende jongeren uit Amsterdam helpt bij het vinden van een baan met een unieke alles-in-één-aanpak.
  • TwynstraGudde: organisatieadviesbureau met jarenlange ervaring op het snijvlak van overheid en netwerksamenleving, in Amsterdam en daarbuiten.

Neem contact op met

Alle mensen

Neem contact op met

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.