Boek Werelden achter de Zorg 2.0 - Doormodderen en aanpakken

De zorgprofessional krijgt de laatste jaren meer en meer te maken met complexere patiënten en cliënten, die vragen om multidisciplinaire zorg. En om die zorg goed te organiseren worden ook de zorgorganisaties voortdurend ingewikkelder. Zorginstellingen zijn daarom steeds meer ingebed in netwerken, ondersteund door digitale technologieën. Het nieuwe boekje Werelden achter de Zorg 2.0 – Doormodderen en aanpakken helpt zorgprofessionals en hun bestuurders om bij die complexiteit de speelruimte te zien voor een gezonde ontwikkeling van hun beroep en hun organisaties. Je kunt dit boekje nu bestellen.

Toegevoegd door Hans Westerveld op 27 mei 2021

Ideeën over ziek en gezond zijn voortdurend in beweging. Onze persoonlijke opvattingen hierover, maar ook die van de samenleving hebben de afgelopen twintig jaar een grote ontwikkeling doorgemaakt. Rond de eeuwwisseling kwam de mondige burger in beeld, die als patiënt of cliënt wat te kiezen wilde hebben. We schreven toen het boekje Werelden achter de zorg bedoeld als een reisgids om zorgbestuurders te helpen hun weg te vinden in deze nieuwe wereld.

mockup-werelden-website

Twintig jaar later maken we de balans op en schetsen nieuwe uitdagingen. De mondige burger blijft, maar heeft gezelschap gekregen van de boze burger, die zich vergeten voelt. De eerste wordt gedreven door een verlangen naar zelfontplooiing en zorg, die haar daarbij helpt. De laatste voelt vooral onbehagen, omdat de zorg zo karig is en niet lijkt aan te sluiten bij haar of zijn levenssituatie. Een situatie die vaak niet rooskleurig is.

En de zorgprofessionals? Zij moeten in deze complexe tijd ruimte zien om hun beroep en organisatie gezond te ontwikkelen Dit vraagt enerzijds de noodzaak van behoedzame, kleine stappen. Maar anderzijds vraagt deze tijd ook om het krachtig aanpakken van leemtes in het systeem.

Het boekje Werelden achter de Zorg 2.0 – Doormodderen en aanpakken is geschreven door Hans Westerveld, Jan-Luuk Hoff, Margreeth Hidding en Dennis Christmas.

Bestellen

Het boekje Werelden achter de Zorg 2.0 – Doormodderen en aanpakken kun je via onderstaande button bestellen.

ISBN 9789464029758 I NUR 860 | € 19,95 (excl. BTW) | 84 blz. | paperback

Bestellen

Vragen?

Heb je nu of na het lezen van het boekje vragen? Vul dan onderstaand formulier in. Eén van de auteurs neemt dan op korte termijn contact met je op.

Heb je een vraag voor ons?

Neem contact op met

Alle mensen

Neem contact op met

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.