Blog Waarom investeren in Next Generation Leadership juist nu belangrijk is

We leven in een onzekere tijd. Alles verandert snel en continu. Next Generation Leadership gaat over leiderschap in organisaties, teams, mensen én jezelf leiden in de meest turbulente tijden. Dat vraagt van jou als toekomstig leider dat je wendbaar bent, meester in het omgaan met verandering. Juist in deze tijd wordt zichtbaar dat het leiderschap van morgen uitgedaagd wordt door voortdurende veranderingen, geopolitieke invloeden, technologische innovaties en economische en sociale onzekerheid. Jij toont veerkracht, anticipeert en beweegt mee. Dit zijn kenmerken van een Next Generation Leader.

Toegevoegd door Aniek Janssen op 20 mei 2020

Professor Peter Drucker zei ooit: "Waar je een succesvolle organisatie ziet, heeft iemand ooit een moedige beslissing genomen". Nu investeren in het leiderschap van morgen is een voorbeeld van een moedige beslissing. Leiderschap zal in de toekomst gaan over het nemen van niet één, maar veel moedige beslissingen. Het vraagt moed en (nieuwe) vaardigheden om als Next Generation Leader effectief met continue verandering om te gaan.

Wij geloven dat een toekomstig leider het volgende in huis moet hebben:

  • Depolariseren: de vaardigheid hebben om mensen te brengen naar het punt waarop je constructief samenwerkt.
  • Helderheid: zorg voor helderheid en duidelijkheid middels een goed begrijpbare visie.
  • Werken vanuit kracht: benut alle innerlijke vaardigheden die je hebt. Haal dit ook in anderen naar boven. Doe waar je goed in bent en werkt vanuit die kracht.
  • Snelle prototyping: 'trial and error'. Proberen en snel bijsturen en aanpassen.
  • Slim organiseren: maken, ondersteunen en koesteren van sociale netwerken. Gebruik maken van elektronische mogelijkheden.
  • Gezamenlijk creëren: vergroot en deel de kennis die je hebt, zodat concurrentie kan ontstaan op een hoger niveau. Kennis voor jezelf houden is geen macht meer.
Next Generation Leadership

Het ontwikkelen van de vaardigheden van morgen start vandaag. Het vergt tijd, aandacht, oefening en reflectie om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Het Next Generation Leadership programma helpt je daarbij. Dit nieuwe programma van TwynstraGudde is vernieuwend, uitdagend en met grensoverschrijdende onderdelen begeleiden wij jou in je ontwikkeling als Next Generation Leader.

Visie

In de complexe, gefragmenteerde en voortdurend evoluerende wereld van vandaag is het noodzakelijk dat je een duidelijke heldere visie hebt. Die visie gaat over ‘wat jouw organisatie aan de wereld zal brengen, waarom zal het ertoe doen, hoe zal jouw organisatie doen wat nodig is en wanneer zal de organisatie doen wat nodig is’. Het programma Next Generation Leadership (link) helpt jou als (toekomstig) leider om die visie scherp te krijgen en jouw eigen perspectief op leiderschap te ontwikkelen.

Samen

Dat doe je niet alleen. De krachten die de volgende generatie leiders zullen testen zijn niet meer organisatie- of branchespecifiek. Ze zijn groter, breder en grensoverschrijdend. In het Next Generation Leadership brengen wij daarom toekomstig leiders uit verschillende organisaties bij elkaar. Impact op morgen vraagt om leiderschap over grenzen heen. Om lef, authenticiteit en om kunnen gaan met onzekerheid. In een programma van 9 maanden gaan we samen op reis. We gaan in het programma over grenzen heen, we reiken je spannende perspectieven aan, je doet nieuwe ervaringen op en we dagen je uit om de beste versie van jezelf te vinden. Zo maken we samen impact op morgen.

brochure

Ben jij een Next Generation Leader?  Wij maken graag kennis met je! Klik hier voor het plannen van een vrijblijvende digitale intake met één van de trainers.

Lees hier meer over het programma.

Neem contact op met

Alle mensen

Neem contact op met

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.