Blog Omgaan met conflicten in projecten

De gezondheidszorg kent een ware innovatie tsunami. Het implementeren van deze veranderingen is niet eenvoudig. Of het nu gaat om technologische ontwikkelingen, nieuwe inzichten in werkprocessen of aanpassingen in de organisatiestructuur. Daarnaast pakken organisaties projecten vaak niet alleen op maar in samenwerking met andere zorginstellingen. Beginnen met deze projecten is al niet eenvoudig, maar dan?

Toegevoegd door Douwe Hatenboer op 10 juli 2019

Dit was het thema van alweer de derde editie van het jaarlijkse congres projectmanagement in de zorg op 21 mei. Een thema waar TwynstraGudde zich als partner graag aan verbindt. Met meer dan 50 jaar ervaring in de gezondheidszorg weten we namelijk als geen ander dat het doorvoeren van innovaties niet zonder obstakels is. De impact is groot en veranderingen maken dat het aanvoelt alsof de huidige situatie niet goed is.

Aandacht voor de projectinrichting en de gekozen methodiek van werken kunnen het project verder helpen. Toch kunnen ondanks de zorgvuldige voorbereiding projecten vastlopen. Er ontstaat gedoe. Bijvoorbeeld tussen projectleider en opdrachtgever. Of tussen de lijnorganisatie en projectorganisatie. Of zelfs binnen het projectteam. Zeker in de zorgsector, waarbinnen mensen vaak bovengemiddeld betrokken zijn bij hun werk is het ontstaan van dergelijk gedoe niet vreemd.

Op het congres namen Douwe Hatenboer en Maurits Jan Vink de deelnemers mee in de wereld van conflicthantering. De zestig aanwezige projectleiders van diverse zorginstellingen kregen concrete handvatten aangereikt om met deze lastige situaties om te gaan. Is het inderdaad alleen maar gedoe of loopt het uit de hand? Hoe kan escalatie voorkomen worden?

Download de presentatie via het onderstaande formulier.

TwynstraGudde verzorgt onder andere trainingen, projectevaluaties en helpt teams om moeilijke projecten weer vlot te trekken.

Neem contact op

Alle mensen

Neem contact op

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.