Waar wij aan werken

  Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

  Wie we zijn

  Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

  ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

  Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

  Recente vacatures

  Executive search

  Grafisch Lyceum Rotterdam - 2 Leden Raad van Toezicht

  met als aandachtsgebied (1) HRM en (2) Onderwijs Grafisch Lyceum Rotterdam is dé vakschool (vmbo, mbo) in Nederland als het gaat om innovatief onderwijs op het gebied van media, entertainment en technologie. De school wordt gedreven door een voortdurende ambitie om kwalitatief onderwijs te...

  Solliciteer nu
  Aanbesteden en contracteren

  Adviseur contracteren en aanbesteden

  Investeringsopgaven worden groter en complexer. Zowel om bestaande infrastructuur in stand te houden, als om nieuwe ontwikkelingen zoals als de energietransitie mogelijk te maken. Geen partij kan het helemaal alleen. Projecten vragen om een andere verdeling van verantwoordelijkheden en risico’s, om...

  Solliciteer nu

  Blog Omgaan met conflicten in projecten

  De gezondheidszorg kent een ware innovatie tsunami. Het implementeren van deze veranderingen is niet eenvoudig. Of het nu gaat om technologische ontwikkelingen, nieuwe inzichten in werkprocessen of aanpassingen in de organisatiestructuur. Daarnaast pakken organisaties projecten vaak niet alleen op maar in samenwerking met andere zorginstellingen. Beginnen met deze projecten is al niet eenvoudig, maar dan?

  Toegevoegd door Douwe Hatenboer op 10 juli 2019

  Dit was het thema van alweer de derde editie van het jaarlijkse congres projectmanagement in de zorg op 21 mei. Een thema waar TwynstraGudde zich als partner graag aan verbindt. Met meer dan 50 jaar ervaring in de gezondheidszorg weten we namelijk als geen ander dat het doorvoeren van innovaties niet zonder obstakels is. De impact is groot en veranderingen maken dat het aanvoelt alsof de huidige situatie niet goed is.

  Aandacht voor de projectinrichting en de gekozen methodiek van werken kunnen het project verder helpen. Toch kunnen ondanks de zorgvuldige voorbereiding projecten vastlopen. Er ontstaat gedoe. Bijvoorbeeld tussen projectleider en opdrachtgever. Of tussen de lijnorganisatie en projectorganisatie. Of zelfs binnen het projectteam. Zeker in de zorgsector, waarbinnen mensen vaak bovengemiddeld betrokken zijn bij hun werk is het ontstaan van dergelijk gedoe niet vreemd.

  Op het congres namen Douwe Hatenboer en Maurits Jan Vink de deelnemers mee in de wereld van conflicthantering. De zestig aanwezige projectleiders van diverse zorginstellingen kregen concrete handvatten aangereikt om met deze lastige situaties om te gaan. Is het inderdaad alleen maar gedoe of loopt het uit de hand? Hoe kan escalatie voorkomen worden?

  Download de presentatie via het onderstaande formulier.

  TwynstraGudde verzorgt onder andere trainingen, projectevaluaties en helpt teams om moeilijke projecten weer vlot te trekken.

  Neem contact op

  Alle mensen

  Neem contact op

  Alle mensen