Hybride bijeenkomst Stichting Warmtenetwerk – 7 oktober 2021 Nieuwe handvatten en tools voor gemeenten en warmtesector

Eind 2021 moeten alle gemeenten in Nederland een Transitievisie Warmte hebben opgesteld. Stichting Warmtenetwerk merkt dat er veel vragen leven over het proces om te komen tot een collectieve aanpak, zoals een warmtenet. Veel gemeenten zoeken nog naar hun rol, keuzes die hiermee samenhangen en hoe ze samen met de omgeving het beste vorm kunnen geven aan de warmtetransitie. Om gemeenten hierbij te helpen organiseert Stichting Warmtenetwerk op 7 oktober de hybride bijeenkomst Nieuwe handvatten en tools voor gemeenten en warmtesector. In opdracht van de Stichting heeft TwynstraGudde onderzoek gedaan naar de processtappen die je als gemeente kunt nemen om te komen tot een warmtenet. Tijdens de bijeenkomst presenteren wij de resultaten hiervan.

Toegevoegd door Floor hooge Venterink op 27 september 2021

Voor het onderzoek hebben wij een bureaustudie uitgevoerd en zijn 10 gemeenten in Nederland geïnterviewd die ervaring hebben opgedaan met het opzetten van een warmtenet. De bevindingen zijn verwerkt in een whitepaper en een inspiratieplaat, die wij tijdens het eerste gedeelte van de bijeenkomst presenteren. We gaan dan met de aanwezigen in gesprek over wat ze vinden van deze resultaten. We lichten het proces toe dat doorlopen kan worden om te komen tot deze besluitvorming. Ook gaan we in op vragen als: Welke ervaringen zijn er al opgedaan met het opzetten van warmtenetten in Nederland? Hoe richt je het proces in om te komen tot het besluit voor een warmtenet? Welke rol kun je als gemeente hierin innemen?

Whitepaper en inspiratieplaat met resultaten ontvangen?

Wil je na 7 oktober het whitepaper en de inspiratieplaat van ons onderzoek ontvangen? Vul dan onderstaand formulier in en we mailen je ze zodra deze beschikbaar zijn.

Nieuwe handvatten en tools voor gemeenten en warmtesector-Blog (003)

Lancering Warmteprojectentool

Tijdens het tweede gedeelte van de bijeenkomst presenteert Stichting Warmtenetwerk dé warmteprojectentool van Nederland. Zij ontwikkelde deze tool in samenwerking met Talent voor Transitie. Met de warmteprojectentool bieden ze de markt inzicht in alle relevante data van warmteprojecten in Nederland. Daarnaast kan de tool gebruikt worden voor het uitwisselen van verhalen binnen Stichting Warmtenetwerk en daarbuiten. Ze zien dat warmteprojecten en initiatieven tegen diverse problemen aanlopen. Men probeert hierbij vaak ‘het wiel opnieuw uit te vinden’, waardoor veel kostbare tijd en energie verloren gaat.

Meer informatie

De bijeenkomst is speciaal bedoeld voor ambtenaren die nadenken over of bezig zijn met een warmtenet in hun gemeente. Uiteraard zijn andere enthousiaste geïnteresseerden uit de warmtebranche meer dan welkom. Wil je meer informatie over het programma? Kijk dan op de site van Stichting Warmtenetwerk. Hier kun je je ook aanmelden.

Ja, ik ontvang graag de resultaten

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.