Mini-Seminar: De kracht van het verhaal

De Coronacrisis zorgt al weken voor grote fysieke en mentale druk op het personeel in de ouderenzorg. Eén van de meest tastbare wijzen waarop dit naar voren komt, is door de persoonlijke verhalen van de mensen die in het hart van de zorg staan. Deze verhalen staan symbool voor en geven betekenis aan ervaringen en gebeurtenissen die waardevol zijn voor mens en organisatie.

Toegevoegd door Hans Verheijde op 18 mei 2020

Op dinsdag 2 juni van 16.00-17.30 uur organiseert TwynstraGudde samen met onze dochterorganisatie OpMorgen een online Mini-Seminar over de kracht van persoonlijke verhalen uit de ouderenzorg in de Coronacrisis. Tijdens het seminar kun je je verhalen uit jouw organisatie met andere organisaties uit de sector te delen. Aanvullend op het uitwisselen van verhalen en ervaringen zal TwynstraGudde je helpen om deze verhalen te analyseren en te concretiseren hoe deze verhalen jouw organisatie kunnen helpen om sterker uit de Coronacrisis te komen.

TwynstraGudde en OpMorgen helpen organisaties om via een narratieve benadering verhalen op te halen, te analyseren en ervan te leren. Wij geloven dat verhalen kunnen helpen bij:

  1. Het omgaan met ervaringen tijdens de Coronacrisis.
  2. Het waarderen en leren van de medewerkers.
  3. Het vinden en verwoorden van de kern van de organisatie: de echte doorleefde waarden en het gedrag dat de organisatie uniek maakt.

Wanneer

Dinsdag 2 juni van 16.00-17.30 uur. 

Waar

Online via ZOOM
(indien nodig helpen wij met technische ondersteuning)

Voor wie

Professionals die werkzaam zijn in de ouderenzorg en het zorgproces ondersteunen vanuit thema’s als kwaliteit, veiligheid, cliënt centraal en ontregelen van de zorg.

Programma

16.00 uur 
Welkom en aftrap

16.05 uur
Korte introductie over de kracht van het verhaal

16.15 uur 
Delen van de verhalen uit ouderzorgorganisaties en reflectie

17.15 uur
Hoe deze verhalen je verder helpen richting de toekomst

17.25 uur 
Afronding

Wil je deelnemen aan dit Mini-Seminar of heb je nog vragen? Neem dan hieronder contact met ons op.

Ja, ik wil deelnemen

Neem contact op met

Alle mensen

Neem contact op met

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.