Blog Masterclass Vastgoed as a Service

Vastgoed niet als product maar als dienst: waar komt het vandaan en hoe doe je dat? In een reeks masterclasses behandelen Sjoerd Memelink en Bote Scholtens (adviseurs bij TwynstraGudde), samen met Mendel Robbers van ontwikkelaar Schipper Bosch, dit onderwerp aan de hand van een concrete casus: de nieuwe huisvesting van Twynstra Gudde.

Toegevoegd door Bote Scholtens op 7 maart 2018

Voorafgaand vroeg één van de deelnemers: “waarom een masterclass over Vastgoed as a Service?” Goeie vraag. Het afgelopen jaar hebben wij op diverse plekken het concept Vastgoed as a Service behandeld en gedeeld. Op het Facto Congres, het Congres Zorg & Facilitair en ook op diverse Incompany bijeenkomsten en gastcolleges. Dat leverde zoveel reacties op, dat wij besloten om over het concept te schrijven [https://www.twynstragudde.nl/blog/vastgoed-service?utm_campaign=HVFM%20Nieuwsbrief&utm_medium=email&_hsenc=p2ANqtz-9hkF9-eCI34jzLq8JhLo0hxQavUU0HuVV-6NALyPnfIn5mKfMucLRRFrQglno4V_hgmK-g&_hsmi=2&utm_content=2&utm_source=hs_email&hsCtaTracking=d4c4ac50-deec-41d2-904f-1fe034664751%7Ceb105db1-dc71-4f5f-b39a-ac024dcf5144]  en een verdiepend artikel [https://www.twynstragudde.nl/blog/zo-werkt-vastgoed-service] te publiceren in Facto Magazine. Vanwege de aanhoudende en groeiende interesse besloten wij uiteindelijk om een masterclass te organiseren.

vastgoed as a service

Overweldigd door de grote hoeveelheid aanmeldingen

Voor de masterclass waren uitgenodigd: verantwoordelijken en leveranciers van huisvesting, vastgoed en Facility Management; een interessante mix van opdrachtgevers en de markt die met elkaar van gedachten konden wisselen. Direct na de aankondiging van de masterclass zijn wij werkelijk overweldigd door de grote interesse en de hoeveelheid aanmeldingen. Binnen een paar dagen zat de masterclass vol en hebben wij drie extra dagen ingepland, om alle geïnteresseerden de mogelijkheid te bieden de masterclass bij te wonen. Heb jij ook interesse? Laat het ons weten, dan komen wij bij je terug met mogelijk een nieuwe editie.

vastgoed as a service 2

Combinatie Schipper Bosch en TwynstraGudde

De combinatie van Schipper Bosch en TwynstraGudde blijkt in de masterclass goed te werken. Wij konden vanuit het perspectief van zowel de leverancier (projectontwikkelaar/eigenaar) als ook de gebruiker de ervaringen laten zien. Een belangrijk component van Vastgoed as a Service is het streven naar een herkenbaar concept: het bij elkaar zoeken van diverse partijen met gedeelde waarden waar je graag bij in de buurt wilt zitten. Schipper Bosch doet dit door allerlei creatieve ondernemers bij elkaar te zetten in De Nieuwe Stad; een inspirerende omgeving waar TwynstraGudde graag tussen zit. Een bepaalde community waar je onderdeel van bent. ‘Great product’, ‘great service’ in een ‘great context’ leidt tot ‘great business’ is daarbij de visie van Schipper Bosch.

vastgoed as a service 3

Maar hoe organiseer je dat dan?

Uit het publiek kwamen diverse vragen en reacties, zoals: “waarom geef je medewerkers niet gewoon een vast bedrag waarvan zij hun eigen huisvesting regelen? Een soort Bring Your Own Device voor huisvesting, Choose Your Own Workplace”. Interessante gedachte! En: “hoe ga je als eigenaar om met de verduurzaming van gebouwen? Onze verhuurder krijgen wij niet in beweging voor duurzaamheid”. Goed punt. Hier heeft TwynstraGudde met haar eigen huisvesting ook flink mee geworsteld en het lijkt nu, in de combinatie met Schipper Bosch, wél te gaan lukken. Daarnaast de vraag hoe je een service vastlegt in een contract, daar een traditioneel huurcontract hiervoor niet meer het meest passende instrument lijkt te zijn.

vastgoed as a service 4

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.