TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Executive search

    Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

    Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

    Solliciteer nu
    Aanbesteden en contracteren

    Jurist

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    4-daags leer- en onderzoeksproces Leerexpeditie onzekerheidsvaardigheid

    Werk je in, met of tussen organisaties aan vernieuwing? Dan ontkom je er niet aan: onzekerheid. Onzekerheid roept van alles op en zeker in organisaties wordt het vaak liever vermeden. Hoe ga je om met onzekerheid en hoe kan het bijdragen aan de vernieuwing? Vanuit Fontys Hogeschool en De Haagse Hogeschool is dit de afgelopen jaren - in de expeditie Onzekere Zaken – onderzocht. Wil je met ons mee in het vervolg van het onderzoek en leren hoe jij je vaardigheid in vernieuwen vergroot? Je bent van harte welkom bij de Leerexpeditie onzekerheidsvaardigheid.

    Toegevoegd door Oukje van Merle op 26 juni 2024

    De Leerexpeditie onzekerheidsvaardigheid is een leer- en onderzoeksproces voor en door professionals die werken aan vernieuwing. Tijdens deze leerexpeditie van vier inhoudelijke dagen ontwikkel je een visie op vernieuwing, waarbij we je uiteraard meenemen in de opbrengsten van het eerdere onderzoek. Ook ontwikkel je je eigen onzekerheidsvaardigheid én je leert hoe je vanuit jouw rol anderen kunt begeleiden. Het gaat dus niet alleen om ‘weten’ hoe het werkt, maar ook om doen, vaardig worden en vertrouwen ontwikkelen.

    Beeld Leerexpeditie onzekerheidsvaardigheid

    Voor wie is deze leerexpeditie?

    Deze leerexpeditie is voor professionals met vernieuwingszin; mensen die zich afvragen hoe het anders kan en bereid zijn om anders te doen (of daarin te oefenen).

    Herken jij jezelf hierin? Je bent bezig met vernieuwing in je werk en je merkt dat wat je doet niet toereikend is om daadwerkelijk te veranderen. Ergens weet je dat je het dilemma niet kunt oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt. Hoe kan het anders? Hoe zou het zijn als je vanuit andere waarden zou werken? Waarden die bijvoorbeeld niet gericht zijn op controle, risicobeheersing of maakbaarheid, maar waarden die juist meer de menselijkheid, onzekerheid, kunst en creatie insluiten. Die switch is niet zomaar gemaakt en je kan wel wat moed, inzichten, vaardigheden en inspiratie gebruiken. 

    Wat brengt het je?

    Je wordt vaardig in je omgang met onzekerheid in jouw praktijk. Je leert verschillende aspecten van onzekerheidsvaardigheid kennen, via een divers palet aan oefeningen en werkvormen in een mix van stijlen die het team biedt.

    In de leerexpeditie:

    • Ontwikkel je inzicht in waar voor jou de uitdaging zit in het omgaan met vernieuwing, wat je reflexen daarin zijn en welke kwaliteiten je kunt aanspreken/inzetten om dat meer ‘hanteerbaar’ te maken.
    • Maak je actief verbinding tussen je eigen leiderschap, het vraagstuk dat jou voorligt en de onzekerheid die jij daarin tegenkomt.
    • Vergroot je jouw handelingsrepertoire door middel van concrete tools, werkvormen en methoden die we je aanreiken.
    • Experimenteer je met denk- en werkwijzen die buiten je comfortzone liggen.
    • Bouw je mee aan een gezamenlijk pamflet waar ook inzichten vanuit de wetenschap, de kunst en de praktijk in zijn opgenomen.
    • Neem je deel aan het vervolgonderzoek; je reflecteert op en intervenieert in je eigen praktijk (onder andere aan de hand van opdrachten waarmee je kunt oefenen).
    • Versterk je sensitiviteit op de onzekerheden van anderen in de omgeving waarin je werkt.
    • Vergroot je jouw eigen netwerk en maak je duurzame relaties met gelijkgestemden.

    Begeleiding

    Deze leerexpeditie wordt vormgegeven en begeleid door Fontys Hogeschool, De Haagse Hogeschool, Ruimtehouders en TwynstraGudde. Partijen voor wie verandering, vernieuwing én onzekerheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

    Tijdens de leerexpeditie worden de inhoudelijke dagen verzorgd door Hilde Swets (Ruimtehouders) en Oukje van Merle (TwynstraGudde). Het actie-onderzoek wordt uitgevoerd door Tessa Cramer (Fontys Hogeschool) en Marjolijn Zwakman (De Haagse Hogeschool).

    Praktische informatie

    De leerexpeditie bestaat uit vier inhoudelijke dagen en deze vinden plaats bij TwynstraGudde, Oliemolenhof 14a in Amersfoort. De inhoudelijke dagen zijn op:

    • Woensdag 9 oktober 2024
    • Woensdag 13 november 2024
    • Woensdag 18 december 2024
    • Woensdag 8 januari 2025*

    *) Tijdens de laatste dag neem je ook een aantal collega’s mee op expeditie. Twee of drie collega’s die nieuwsgierig zijn naar onzekerheidsvaardigheid, die willen weten hoe je om kunt gaan met onzekerheid, die zich hierin willen ontwikkelen.

    Investering

    Je investering bedraagt € 1.800,- (exclusief btw). Dit is inclusief lunches en de deelname van jouw (twee of drie) collega’s tijdens de laatste dag.

    Aanmelden en meer informatie

    Wil jij samen met medevernieuwers de plek van onzekerheid exploreren en de inzichten toepassen in je eigen praktijk? Meld je dan nu via de site van Ruimtehouders aan voor de Leerexpeditie onzekerheidsvaardigheid! Je vindt hier ook meer informatie over de leerexpeditie.

    Neem contact op met

    Alle mensen

    Neem contact op met

    Alle mensen