Inspiratie, zo maar voor het oprapen

Soms wordt een gewone doordeweekse dag een heel bijzondere dag. Dit overkwam mij vorige week tijdens een dienst in het hospice waar ik als zorgvrijwilliger werk. Dit hospice is een bijna-thuishuis waar terminale mensen de laatste fase van hun leven doorbrengen. Kwaliteit van het leven dat nog rest staat daarbij voorop.

Toegevoegd door Dorine Wesel op 4 juli 2019

De zoon van een man van 90 die bij ons ligt, attendeerde ons erop dat zijn vader geholpen zou zijn bij wat meer bewustzijn van het dag- & nachtritme. Deze bescheiden meneer vroeg weinig en het zou helpen om hem actief aandacht geven door samen naar muziek te luisteren of in gesprek gaan. Hierdoor aangemoedigd schoof ik bij hem aan bed en nam hem met volle aandacht in mij op. Sereen lag hij daar met zijn ogen dicht en ik werd mij gewaar van de schoonheid van zijn gezicht. ‘Zuiver’, schoot me te binnen en ik flapte er zoiets uit.

Dit werd het begin van een bijzonder gesprek tussen ons over je reden van bestaan, over zijn houvast aan zijn boeken en zijn diepe wens om bij te dragen aan de ontwikkeling van zijn kinderen waar hij deels in geslaagd was, naar zijn eigen zeggen.

Zonder dat het woord viel, was ik getuige van ware liefde van deze vader voor zijn kinderen. Sterker nog, niet alleen voor zijn kinderen maar ook voor zijn omgeving was hij liefde en op dat moment gold dat ook voor mij. Diepe dankbaarheid viel mij te beurt en mijn tranen rolden onafgebroken. Bij hem leidde het tot een spontaan gebed. We deelden met en zonder woorden, zonder enige conventies. Even was er niets en niemand anders, behalve een intense verbondenheid tussen twee mensen die kort daarvoor nog onbekenden waren voor elkaar.

We creëren een atmosfeer waarin zulke ontmoetingen tussen vragen en mensen, tussen mensen onderling tot wasdom kunnen komen.

Inspiratie en zelfs spiritualiteit, grote woorden, zaten allemaal in dat korte moment dat voor mij zomaar voor het oprapen had gelegen.

Leiderschapsprogramma On Purpose

De intensiteit van zo’n klein moment met zo’n grootse ervaring bied ik je met ons nieuwe leiderschapsprogramma On Purpose. Daar gaan we aan de slag met vragen als: wat is jouw reden van bestaan, waar laat jij je door inspireren en waar wil jij in het diepst van je hart aan bijdragen?

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.