Campus Day - 28 juni 2022 Hoe ontwikkel je een duurzame en innovatieve campus?

De ontwikkelingen van de afgelopen twee jaar hebben de organisatie van het werk en de werkomgeving op de campus in een ander daglicht geplaatst. Duurzaamheid heeft inmiddels een hoge prioriteit. Maar hoe wordt daar invulling aan gegeven? Universiteiten en het bedrijfsleven zoeken steeds meer de samenwerking op. Hoe kan meer slagkracht worden ontwikkeld? Coworking, scenarioplanning en het werven van talenten zijn andere vraagstukken die de agenda voor het organiseren en inrichten van de werkomgeving op de campus bepalen.

Toegevoegd door Esther van Koot op 2 juni 2022

Deze actuele vraagstukken komen op 28 juni 2022 aan de orde op Campus Day, die plaatsvindt op de TU Delft Campus. Diverse deskundige professionals geven presentaties en interactieve workshops zorgen voor verdieping van de vraagstukken en kennisdeling. Wij zijn mede-initiatiefnemer van dit event en verzorgen ook twee workshops.

Workshop 'Campusmanagement van een bedrijvencampus'

Op de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven komen de meest innovatieve bedrijven uit de hightech maakindustrie bij elkaar als één geheel. Het campusgebouw van fase 1 heeft een omvang van 100.000 m2 en is inmiddels voor 90% verhuurd. BIC is het thuisfront voor meer dan 50 toeleveranciers, specialistische bedrijven en onderwijs- en kennisinstellingen als Summa (mbo), Fontys en Avans (hbo).

Engelse investeerder Capreon heeft fase 1 gekocht. SDK Vastgoed (onderdeel van VolkerWessels) en Maja Investments blijven samen BIC fase 1 beheren én de volgende fasen ontwikkelen. De campusorganisatie BIC Exploitatie staat onder leiding van directeur Erik Veurink. Hij geeft samen met Gregor Heemskerk en Jeroen Tazelaar van TwynstraGudde deze workshop. Hierin gaan ze dieper in op de kenmerken van het campusmanagement van een private bedrijvencampus. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten met (semi-) publieke campussen? Wat kunnen we leren van een volledig private campusorganisatie?

Workshop 'EnergieRijk Den Haag: Gebiedsgerichte aanpak van de energietransitie'

EnergieRijk Den Haag (ERDH) heeft als doel uiterlijk in 2040 een klimaatneutrale energievoorziening van de belangrijkste (semi-) overheidsgebouwen in het centrumgebied van Den Haag te realiseren. ERDH doet dit door het gebiedsgericht ontwikkelen van een schaalbare en repeteerbare ‘samenwerkingsinfrastructuur’ waar ook ander utiliteitsvastgoed op kan aansluiten. ERDH is een uniek samenwerkingsverband van drie bestuurslagen, bestaande uit het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (Rijksvastgoedbedrijf), de provincie Zuid-Holland en de gemeente Den Haag. Tijdens deze sessie staan Fay van Zeijl van TwynstraGudde en Dominique Berck van AT Osborne stil bij de programmatische aanpak, het innovatieprogramma en de geleerde lessen.

Geïntereseerd?

De Campus Day is bedoeld voor directeuren, managers, stafleden op het gebied van Huisvesting, Vastgoed, FM, HR, IT, duurzaamheid en mobiliteit in een campus-omgeving. Wil je hierbij aanwezig zijn? Ga dan naar de site van Campus Day voor meer informatie en om je aan te melden.

Neem contact op met

Alle mensen

Neem contact op met

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.