PGM Open Netwerkbijeenkomst - 25 november 2021 Het Omgevingsprogramma; plek van programma's in de Omgevingswet

Op 1 juli 2022 treedt de Omgevingswet in werking. Eén van de kerninstrumenten voor de uitvoering van de Omgevingswet voor gemeenten, is het programma. Nadat gemeenten zich in eerste instantie vooral op de Omgevingsvisie en het Omgevingsplan hebben gericht, ontstaan steeds vaker vragen over dit programma. Vragen die vooral volgen uit het feit dat het programma vormvrij en in veel gevallen onverplicht is. Gemeenten kunnen het op eigen initiatief inzetten en naar eigen behoefte richten en inrichten. Dit roept de vraag op wat een programma in de zin van de Omgevingswet anders maakt dan de programma’s zoals we die al kennen bij gemeenten.

Toegevoegd door Arjan Loesink op 25 oktober 2021

In deze bijeenkomst verkennen we gezamenlijk deze vraag. En gaan we in op wat dit van gemeenten vraagt qua kennis, vaardigheden en instrumentarium. We gaan hiervoor dieper in op een aantal voorbeelden van programma’s uit de praktijk, waaronder een programma van de gemeente Amsterdam. Hiernaast is ruimte voor nog een casus. Heb je dus als gemeente een start gemaakt met een programma en vind je het interessant om dit in te brengen en te bespreken? Laat het ons dan weten.


logo-pgm-open@0.5x-100

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 25 november. Ontvangst is vanaf 17.30 uur, inclusief een broodje en een drankje. We starten om 18.00 uur en eindigen rond 20.00 uur. De locatie is ons kantoor in Amersfoort (Oliemolenhof 14a). 

Aanmelden

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op de website van PGM Open.

Neem contact op met

Alle mensen

Neem contact op met

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.