Artikel AD Amersfoortse Courant Flexwerken is het toverwoord in De Nieuwe Stad

Organisatieadviesbureau TwynstraGudde neemt vanaf oktober zijn intrek in het net opgeleverde kantoor in De Nieuwe Stad. Maar lang niet alle 350 medewerkers zijn er dan; pas op vrijdag worden de meesten verwacht. Kantoor Het Platform van belegger en ontwikkelaar Schipper Bosch is een schoolvoorbeeld van de moderne kantoorformule. Het biedt TwynstraGudde maximale flexibiliteit, efficiëntie en variatie in werk- en vergaderplekken en voldoet aan de duurzame eisen van deze tijd.

Toegevoegd door Esther van Koot op 21 augustus 2019

Foto van Cees Wouda

TwynstraGudde (TG), al decennia één van de grote internationale spelers in de consultancywereld, is nu eenmaal geen traditioneel bedrijf met louter werknemers die vijf dagen per week van negen tot vijf op kantoor zitten. ‘Slechts’ zestig tot zeventig medewerkers van secretariaat, administratie, personeelszaken en ICT zijn dagelijks op kantoor.

Voor hen zijn honderd ‘vaste’ werkplekken beschikbaar, maar die zijn ook door anderen te gebruiken. ,,Dat zijn de medewerkers van de backoffice die er elke dag zitten en een goeie werkplek verdienen’’, zegt Sjoerd Memelink, partner huisvesting, vastgoed en facilitymanagement bij TG.

"We hebben tegenover­ge­steld kantoorge­bruik: we kennen geen piek op de maandag, wanneer veel bedrijven hun personeel overde vloer hebben, maar bij ons is het op vrijdag druk."
Sjoerd Memelink , Partner adviesgroep Huisvesting, vastgoed en facility management bij TwynstraGudde

‘In het veld’

Het grootste deel van de medewerkers is zo’n vier dagen per week ‘in het veld’. "We hebben zo’n 200 tot 250 adviseurs die uitwaaieren en bij klanten zijn.’’

Op vrijdag zijn veel van deze adviseurs wel op kantoor. Dat is een soort terugkomdag. Voor die ruim 200 TG-collega’s zijn in het kantoor vijftig flexibele werkplekken beschikbaar die medewerkers wisselend kunnen gebruiken. "We hebben tegenovergesteld kantoorgebruik. We kennen geen piek op de maandag, wanneer veel bedrijven hun personeel over de vloer hebben, maar op vrijdag is het druk.’’

Schipper Bosch biedt zijn huurder veel flexibiliteit in huisvesting, zegt Memelink. Op vrijdagen huurt het adviesbureau meer werkplekken, vergaderruimten en parkeerplaatsen. "En per dag, dagdeel of per uur kunnen we extra vergaderruimte of werkplekken bij huren.’’

Doordat de vijftig flexplekken vier dagen van de werkweek doorgaans niet door medewerkers van het adviesbureau worden bezet, zijn ze in dagdelen ook te huren door anderen, vertelt Peter Enkelaar van Schipper Bosch. Dat bouwt daarvoor een app waarmee onder andere zzp’ers een bureaustoel met werkplek kunnen boeken, zoals je een vliegtuigstoel reserveert bij het online-inchecken. In de flexruimte van Het Platform zijn op die vier werkdagen ook elf vergaderruimtes te reserveren.

TwynstraGudde verwelkomt ‘gasthuurders’ met open armen op kantoor, zegt Memelink. Dat kunnen ondernemers of freelancers uit diverse branches zijn. "Die plekken zijn ook te huur voor mensen met wie wij zakendoen. Voor onze mensen is contact met andere ondernemers ook weer interessant.’’

Om tot het kantoor op maat te komen, ontwikkelde Schipper Bosch de inrichting in samenspraak met Twynstra Gudde. Het is voor Schipper Bosch passé dat een ontwikkelaar een kantoorgebouw neerzet om daarna een huurder te zoeken.

Klik hier om het hele artikel in AD Amersfoortse Courant te lezen.

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.