De energietransitie waar iedereen aan mee wíl doen: het kan!

Om de energietransitie in Nederland te realiseren worden er op allerlei verschillende schaalniveaus keuzes gemaakt: van Den Haag tot aan jouw keuken. Sommige van die keuzes worden snel gemaakt, andere duren langer en hebben invloed op hoe je leeft, hoe de wijk er uitziet en hoeveel CO2 we in de toekomst uitstoten. 

Toegevoegd door Hanke Nijman op 16 november 2018

Het is complex, want al die niveaus haken op elkaar in. Dat betekent samenwerken, agenda’s en plannen afstemmen: overheden, energiebedrijven, netbeheerders, woningbouwcorporaties, ondernemers, installateurs, en natuurlijk: de bewoners, met al hun dromen, verlangens, hobby’s en eigenschappen.

Wij geloven in een start bij de bewoners en hun belevingswereld. Juist deze groep kan een belangrijke rol spelen bij de energietransitie, en juist deze groep is vaak niet betrokken of niet geïnteresseerd in de energietransitie. Toch zijn bewoners onmisbaar als je wilt samenwerken aan een gemeenschappelijke toekomst. Door te denken en werken vanuit de beleving van de mensen om wie het uiteindelijk draait kunnen we tot zowel verrassend als kansrijk perspectief komen op de energietransitie. We ontwerpen nieuw perspectief dat helpt om al die partijen samen te laten werken aan een gemeenschappelijke toekomst.

Nieuw perspectief op de energietransitie

In augustus doken we met 15 probleemeigenaren in de opgave voor een mensgerichte inclusieve energietransitie. Vanuit onze ontwerpaanpak namen we hen mee naar de mensen in de wijken, en ontwierpen we nieuw perspectief op de energietransitie. Vandaag, op de Dag van de Lokale Democratie, spreken we samen met de gemeente Amersfoort over het betrekken van burgers in de energietransitie. Wij geloven dat het kan: een energietransitie waar bewoners actief aan bijdragen.

Jouw perspectief

Wil je weten wat deze ontwerpaanpak voor jouw energietransitie betekent? Download hieronder dan ons artikel dat wij hebben geschreven naar aanleiding van de ontwerpsessie.

Heb je de ontwerpsessie gemist, en wil je zelf werken aan nieuw perspectief op een mensgerichte energietransitie? Neem dan contact met ons op!  

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.