Vacature Executive search Canisius Wilhelmina Ziekenhuis – Manager bedrijfsvoering acute zorg (1.0 fte)

Al meer dan 170 jaar is Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) hét ziekenhuis van de regio Nijmegen. Samen werkt men elke dag aan de gezondheid en vitaliteit van patiënten, medewerkers en inwoners van Nijmegen en wijde omgeving. CWZ is partner van de patiënt, het aanspreekpunt voor de tweedelijns medisch specialistische zorg en biedt als topklinisch ziekenhuis aantoonbaar waardevolle en zinnige zorg door in te zetten op onderzoek en innovatie. Zij is een inspirerend opleidingsziekenhuis waar medewerkers zich uitgedaagd voelen, zich ontwikkelen en iedere dag met plezier komen werken. In 2025 is CWZ dé regisseur van tweedelijns medisch specialistische zorg in een duurzame gezonde regio Nijmegen.

Toegevoegd door Margo Elemans op 25 mei 2021

Ter ondersteuning van het realiseren van deze ambitie zoekt CWZ een Manager bedrijfsvoering voor de unit acute zorg. Bij de unit acute zorg werken circa 370 zorgprofessionals verdeeld over de afdelingen Spoedeisende Hulp, Operatiekamer complex en Centrale sterilisatie afdeling, Intensive Care, Pijnkliniek en Vakgroep anesthesiologie. Vanuit duaal management geeft de Manager bedrijfsvoering in samenwerking met de medisch managers leiding aan deze unit.

De opgave

De Manager bedrijfsvoering acute zorg geeft sturing aan de ontwikkeling en realisatie van het meerjaren unitplan, het jaarplan en de dienstverleningsafspraken. Hij/zij is verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen, implementeren en uitvoeren van bedrijfsvoerings- en patiëntenzorgprocessen in samenwerking met de medisch managers.

Tevens levert de Manager bedrijfsvoering een bijdrage aan het realiseren van de visie en de ambities van CWZ: partner van de patiënt, waardevolle en zinnige zorg, inspireren en leren, hét ziekenhuis van de regio. Daarnaast coördineert de Manager bedrijfsvoering één of meer unit-overstijgende, zorg brede activiteiten.

Binnen deze verantwoordelijkheid richt de Manager bedrijfsvoering zich op:

 • Het vertalen van externe ontwikkelingen en het strategisch beleidsplan naar een duurzame strategie en jaarplan met bijbehorende budgetten voor de unit acute zorg.
 • Het organiseren, faciliteren en monitoren van bedrijfsmatige aspecten, zoals planning en organisatie, financiële, personele, facilitaire en ICT-zaken van de patiëntenzorg.
 • Het begeleiden van het bouw-/renovatieproces gericht op de acute zorg.
 • Het maken van afspraken met andere units over de kwantiteit en kwaliteit van de te leveren diensten.
 • Het positioneren van de unit acute zorg binnen de integrale spoedketen binnen Nijmegen en de regio.
 • Het aangaan en initiëren van samenwerking met partners binnen de spoedketen.
 • Het vertegenwoordigen van CWZ bij belangrijke relaties en externe partijen zoals ROAZ, de RAV, Santeon en STZ.
 • Het vormgeven van de autonomie van de medewerkers vanuit vertrouwen en support.
 • Het creëren van een plezierige werkomgeving en een leerklimaat.
 • Een cultuur met als gedeelde waarden: samen, open, duurzaam en grensverleggend.

De Manager bedrijfsvoering acute zorg wordt benoemd door, en legt verantwoording af aan de Raad van Bestuur.

Het profiel

De Manager bedrijfsvoering:

 • Heeft een afgeronde academische opleiding of beschikt over een academisch werk- en denkniveau.
 • Heeft minimaal 3 jaar ervaring als Manager bedrijfsvoering binnen een ziekenhuis en heeft bij voorkeur leiding gegeven aan één of meerdere disciplines van acute zorg.
 • Heeft een passie voor de zorg en wil graag het verschil maken vanuit CWZ.
 • Heeft een visie op de toekomst van acute zorg, toont ondernemerschap, heeft een externe oriëntatie met bijbehorende netwerkkwaliteiten.
 • Is open, integer, gericht op samenwerking en is in staat om te werken vanuit duaal management.
 • Heeft succesvol leidinggegeven aan organisatieveranderingen in een dynamische context met kritische betrokken professionals.
 • Is strategisch sterk, ondernemend, daadkrachtig, besluitvaardig, heeft discipline en kan realiseren.
 • Is een evenwichtig persoon die ook onder druk en in geval van verschillende belangen in positie en balans blijft.
 • Werkt vanuit vertrouwen, creëert draagvlak, geeft ruimte aan de professionals en is bestuurlijk sensitief.
 • Is communicatief sterk, enthousiasmeert, reflecteert op eigen handelen en is toegankelijk.

Arbeidsvoorwaarden

Honorering vindt plaats op basis van FWG 75 met een 36-urige werkweek. Het betreft een dienstverband voor onbepaalde tijd. De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Ziekenhuizen. CWZ vindt een goede balans inspanning en ontspanning van belang en faciliteert onder andere een uitgebreid vitaliteitsprogramma ‘sterk in je werk’, loopbaanadvies en coaching. Datum indiensttreding zo spoedig mogelijk.

Procedure en planning

De procedure is erop gericht om de Manager bedrijfsvoering acute zorg voor 1 juli te benoemen. CWZ laat zich in deze procedure begeleiden door Margo Elemans, partner van TwynstraGudde Executive Search. De kennismakingsgesprekken met Margo Elemans vinden online plaats op 18 en 21 juni. De gesprekken met de selectiecommissie worden, onder voorbehoud, gehouden op 24 juni aan het einde van de middag of begin van de avond. Een ontwikkelassessment en het inwinnen van referenties kunnen deel uit maken van de procedure. 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Margo Elemans van TwynstraGudde Executive Search (mel@tg.nl). Belangstelling voor deze functie? Solliciteren kan tot en met dinsdag 15 juni via onderstaand formulier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Neem contact op met

Alle mensen

Neem contact op met

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.