Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Executive search

    Grafisch Lyceum Rotterdam - 2 Leden Raad van Toezicht

    met als aandachtsgebied (1) HRM en (2) Onderwijs Grafisch Lyceum Rotterdam is dé vakschool (vmbo, mbo) in Nederland als het gaat om innovatief onderwijs op het gebied van media, entertainment en technologie. De school wordt gedreven door een voortdurende ambitie om kwalitatief onderwijs te...

    Solliciteer nu
    Aanbesteden en contracteren

    Adviseur contracteren en aanbesteden

    Investeringsopgaven worden groter en complexer. Zowel om bestaande infrastructuur in stand te houden, als om nieuwe ontwikkelingen zoals als de energietransitie mogelijk te maken. Geen partij kan het helemaal alleen. Projecten vragen om een andere verdeling van verantwoordelijkheden en risico’s, om...

    Solliciteer nu

    Evenement Campusreis: Elke stad een eigen campus

    Innovatie wordt steeds belangrijker voor regionale economische groei. En het stimuleren van innovatie in je regio kun je organiseren. Campussen en andere innovatieve werklocaties zijn plekken waar kennis, kunde en kapitaal samenkomen, met belangrijke spin-off naar de regionale arbeidsmarkt en economie. Het is dan ook niet gek dat bijna elke gemeente of regio in Nederland zijn eigen innovatiehotspot wil hebben. Dat hoeft écht niet altijd een universitaire campus te zijn. Kennis en ondernemerschap zit immers overal!

    Toegevoegd door Gregor Heemskerk op 2 maart 2022

    Na een succesvolle editie 2020, organiseren wij, samen met Vakblad BT op woensdag 11 en donderdag 12 mei een nieuwe tweedaagse ‘studiereis innovatieve werklocaties en campussen’. Thema dit jaar is Hoe ontwikkel je een campus en wat komt daarbij kijken?

    Tweedaagse studiereis

    De reis voert van het Arnhemse Industriepark Kleefsewaard (IPKW), een tot broedplaats getransformeerd fabrieksterrein van AkzoNobel met een focus op circulaire bedrijven, naar Zwolle, waar een bezoek wordt gebracht aan onder meer ZWINC, een aan de Windesheim-hogeschool verbonden incubator voor innovatieve startups.

     

    Aanmelden? Klik hier

     

    Daarna gaat de reis verder naar Groningen, waar na een avondprogramma en overnachting een uitgebreide excursie volgt op de Campus Groningen. Met de Healthy Ageing Campus op het terrein van het UMCG en het tot Zernike Campus doorontwikkelde Zernike Complex, is dit de snelst groeiende campus van Nederland. Inhoudelijke ligt de focus op healthy ageing, nieuwe energie en sustainable society. Campus Groningen is een magneet voor studenten, herbergt inmiddels bijna 200 innovatieve bedrijven en heeft een cruciale functie als innovatiemotor van Noord-Nederland. Campus Groningen is één van de tien campussen van nationaal belang.

    De reis eindigt bij de WaterCampus Leeuwarden, een internationaal watertechnologie-onderzoek en innovatie-ecosysteem gericht op het vinden van oplossingen voor de wereldwijde waterproblematiek. WaterCampus bestaat uit Wetsus, een faciliterend netwerk voor trendsettende wetenschappelijke kennisontwikkeling van meer dan 100 bedrijven en 23 universiteiten en kennisinstellingen uit heel Europa. Ook is er een incubator/bedrijfsverzamelgebouw waar de Water Alliance, een samenwerkingsverband van bedrijfsleven, kennisinstellingen en regionale- en landelijke overheden gevestigd is. Verder vind je er het Water Applicatie Centrum, een hightech onderzoeksfaciliteit voor bedrijven.

    De campus is niet alleen het brandpunt van een internationaal netwerk, maar ook een plek waar een complete leerlijn is ontwikkeld voor watertechnologie, waar nieuw talent gekweekt wordt voor de krappe regionale arbeidsmarkt en waar conversie plaatsvindt naar de regionale economie.

    WaterCampus Leeuwarden
    fotograaf: René de Wit voor architectencoöperatie Gear, www.gear.nu

    Tijdens de campusreis die onder inhoudelijke leiding staat van campus-expert Gregor Heemskerk (partner TwynstraGudde), komen de volgende vragen aan bod:

    • Waarom is de campus hier ontstaan?
    • Hoe is de focus gekozen, hoe wordt deze bewaakt?
    • Hoe vindt conversie naar de regionale arbeidsmarkt en -economie plaats? Is er ruimte voor bedrijven op de campus?
    • Hoe zit de eigendomsconstructie in elkaar? Wat is het onderliggende verdienmodel, direct of indirect?
    • Hoe groot is de campusorganisatie, hoe is de organisatie gefinancierd?
    • Is er steun van gemeenten, provincie, Rijk?
    • Hoe worden communities gevormd en onderhouden, bedrijven betrokken, netwerken en ecosystemen gebouwd?
    • Welke activiteiten worden ingezet voor ecosysteemontwikkeling?
    • Hoe zet de campus onderzoeksprogramma’s op?
    • Hoe wordt de incubator gefinancierd? Hoe worden startups begeleid? Et cetera.

    Programma*

    Dag 1 – woensdag 11 mei 2022

    Ochtend:

    • Verzamelen in Arnhem (Sonsbeekzijde station of op parkeerplaats IPKW)
    • Programma IPKW (inhoud volgt)

    Middag:

    • Busreis naar Zwolle incl. lunch
    • Programma, onder meer ZWINC** (inhoud volgt)
    • Busreis naar Groningen

    Avond

    • Aankomst Groningen en check-in hotel
    • Avondprogramma

    Dag 2 – donderdag 12 mei 2022

    Ochtend

    • Programma Campus Groningen (inhoud volgt)

    Middag

    • Busreis naar Leeuwarden
    • Programma WaterCampus Leeuwarden (inhoud volgt)
    • Busreis terug naar Arnhem***

    *Tijdsaanduidingen zijn indicatief, wijzigingen voorbehouden
    **Tweede programmaonderdeel volgt
    ***Tijdens de busreis wordt teruggeblikt op de inhoud. Deelnemers ontvangen een uitgebreid reisverslag met lessen.

    Facts & Figures

    • 2-daagse campusreis
    • 11 & 12 mei
    • Compleet verzorgd inclusief maaltijden, consumpties, overnachting, mogelijke entreegelden, vervoer en reisbegeleiding
    • Kosten: € 1450,00 (ex. Btw)

    Aanmelden? Klik hier.

    Neem contact op met

    Alle mensen

    Neem contact op met

    Alle mensen