TwynstraGudde_60jaa_wit
Werken bij

    Waar wij aan werken

    Met onze adviseurs, managers en opleiders dragen we bij aan duurzame, maatschappelijke veranderingen. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen, de toekomst van de landbouw, goed onderwijs, passende zorg, oplossingen voor de krapte op de woningmarkt en hoe we het best van A naar B reizen. De uitdagingen zijn groot, maar onze kracht ligt in daadkracht. We laten transities werken.

    Wie we zijn

    Onze adviseurs en managers hebben uiteenlopende expertises en voelen zich verantwoordelijk voor de uitvoering. Duurzaamheid is een integraal onderdeel van onze werkwijze.

    ‘De Refugee Talent Hub brengt werkgevers en vluchtelingen dichter bij elkaar.’

    Jasper Oudshoorn, Adviseur Zorg

    Recente vacatures

    Executive search

    Junior adviseur contracteren en aanbesteden van samenwerking

    Als adviseur contracteren en aanbesteden werk je in projecten en programma’s aan bijvoorbeeld het in stand houden van onze infrastructuur, de waterveiligheid en aan ontwikkelingen om de energietransitie mogelijk te maken. Stuk voor stuk grote en complexe investeringsopgaven. Geen enkele...

    Solliciteer nu
    Aanbesteden en contracteren

    Jurist

    Wil je werken binnen een dynamisch team waarbij je zowel contact hebt met de publieke als de private sector? Wil je meebouwen aan de verdere uitbreiding van een snelgroeiend team met oog voor een goede werk-privé balans? En heb je affiniteit met bouwrecht, aanbestedingsrecht, ondernemingsrecht of...

    Solliciteer nu

    Blog Bouwen aan het energiesysteem van de toekomst

    Begin november was de allereerste Transform Hackathon over het energiesysteem van de toekomst. Een hackathon waar onder andere beleidsmakers, hackers en kunstenaars 48 uur bij elkaar komen om nieuwe modellen en concepten te bouwen voor het energiesysteem van morgen. TwynstraGudde mocht in twee verschillende rollen hiervoor een bijdrage leveren. Voor haar opdrachtgever het Interprovinciaal Overleg werd de rol als Challenge Owner vervuld en vanuit TwynstraGudde zelf werd er een facilitator ingezet.

    Toegevoegd door Floor hooge Venterink op 25 november 2022

    Energie is de drijvende kracht in onze samenleving. Alles wat we doen, maken, dragen en eten vraagt energie. Tegelijkertijd zien we om ons heen dat de manier waarop we energie produceren en gebruiken een steeds grotere impact heeft op onze leefomgeving. Overstromingen, hittegolven, energiearmoede, het zijn nog maar een paar van de problemen waar we steeds vaker tegenaan lopen. Redenen genoeg voor NPRES en Unify.Energy om een event te organiseren waar ruimte is voor experimenten, out-of-the-box oplossingen, nieuwe samenwerkingen en andere perspectieven.

    Ruimtelijke challenge

    In de Hackathon stonden vier verschillende uitdagingen centraal en vanuit TwynstraGudde waren wij betrokken bij de ruimtelijke challenge. In Nederland wordt iedere vierkante meter benut en lijkt er te weinig ruimte beschikbaar voor de complexe opgaven waar we voor staan, zoals woningbouw, datacenters, distributiecentra, OV-hubs, natuur en klimaatadaptatie. De uitdaging is: hoe passen we alle opgaves slim in de ruimte, op welke manier kunnen we deze koppelen, stapelen, combineren, of moeten we lastige keuzes maken tussen de opgaven? In al deze opgaven speelt energie een rol, maar in de praktijk is dat niet altijd vanzelfsprekend.

    TwynstraGudde bouwt mee aan het energiesysteem van de toekomst

    Er hebben zes teams vanuit verschillende hoeken van de samenleving gewerkt aan oplossingen in de ruimtelijke challenge en dat bracht goede gesprekken, nieuwe manieren van samenwerken en beweging op gang. Gesprekken over hoe we de schaarse ruimte die we hebben, willen gebruiken. Waar hechten we het meeste waarde aan en wat vinden we minder belangrijk? Welke waarde geven we aan duurzame energie, mogen we verwachten dat we alles wat we nu kunnen doen in het nieuwe energiesysteem nog steeds kunnen doen? En wie speelt welke rol in het maken van de keuzes over onze ruimte? Van oudsher zijn overheden een belangrijke partij in het maken van ruimtelijke keuzes, maar de roep om inwoners hier meer bij te gaan betrekken, wordt ook steeds groter. Wat kun je echter vragen van inwoners, welke kennis, tijd, betrokkenheid mag je verwachten? Daarnaast hebben bedrijven, netbeheerders en energiecoöperaties ook een plek aan tafel.

    Transform Hackathon

    De teams waren drie dagen ondergedompeld om nieuwe ideeën te ontwikkelen, maar daarmee stopt het niet. Er wordt een boosterprogramma ontwikkeld om enkele ideeën verder uit te werken. Welke vorm dit boosterprogramma krijgt, hangt af van de verschillende ideeën die zijn ontwikkeld. Vanuit de ruimtelijke challenge zijn er twee teams door naar het boosterprogramma. Echter, is het nu al een ontzettend leerzame ervaring gebleken waar we met zoveel verschillende perspectieven de handen in één sloten op zoek naar een nieuwe vorm van het energiesysteem.

    Samen met ons impact maken?

    De manieren waarop we energie produceren, delen en gebruiken is een belangrijke hefboom voor de energietransitie. Dit kunnen wij niet alleen. Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s om ons team verder uit te breiden. Ben jij gedreven om echt iets te betekenen in de energietransitie?

    Neem contact op met

    Alle mensen

    Neem contact op met

    Alle mensen