Aanpak Herijken focus: hoe ziet onze agenda er (straks) uit?

Nu het nieuwe normaal zorgt dat we voorzichtig weer samen op de werkvloer komen, heb je als leidinggevende de kans om met je team te ontdekken wat je hebt geleerd van de situatie die is ontstaan door het coronavirus. Niet weer over tot de orde van de dag, maar leren van hoe de organisatie zich heeft aangepast. Wat willen we juist behouden, wat is veranderd en hoe borgen we dat samen?

In drie begeleide workshops helpen wij jou als manager om met je team de volgende stap te maken. We komen nu in een andere fase, de crisis krijgt vaste vorm en dat betekent dat ook teams opnieuw samen aan de slag gaan. Van “iedereen alleen thuis” naar “nieuwe verbindingen voor de toekomst”. Hoe ziet het werken tijdens en na corona eruit?

Drie stappen

De aanpak bestaat uit de volgende stappen:
 • Een intake met de opdrachtgever en een aantal leden van het team.
 • Drie sessies van drie uur
  1. Begrijpen
   Het samenbrengen van de individuele verhalen. Hoe heb je afgelopen weken ervaren? Waar zit jij in de acceptatie van de nieuwe werkelijkheid, persoonlijk, in je rol en met betrekking tot de opgave waar jullie voor staan?
  2. Besluiten
   Welke lessen leren we uit de afgelopen periode? Wat blijkt goed te werken en willen we vasthouden? Wat willen we niet meer en welke kansen zien we als team voor de organisatie?
  3. Borgen
   Wat wordt gecontinueerd, wat willen we uitbouwen en wat is onze focus? Hoe versterken we de verbindingen met elkaar en welke afspraken maken we daarover?

Maar wat ga je morgen echt anders doen? Lees het blog van Dorine Wesel.

Wat levert het je op?

De opbrengst van het traject verwoorden we in een manifest van het team. Dat manifest kan input zijn voor het mogelijk herijken van de strategie of om vorm te geven aan de transformatie die nodig is. Voor één team of stapsgewijs voor meerdere teams.

Zo ontstaat er een:

 • Nieuw herijkt collectief verhaal van de organisatie.
 • Een sterker team, doordat de collectieve verbindingen weer zijn aangehaald.
 • Een herijkte gezamenlijke focus.

Wat is de investering?

De sessies kunnen georganiseerd worden als fysieke bijeenkomst (uiteraard volgens de protocollen van social distancing) of online. Houd rekening met een doorlooptijd van 4-6 weken en een totale investering van drie tot vier adviesdagen.

De toegevoegde waarde van TwynstraGudde

Leiderschapsontwikkeling en Veranderen zijn expertises van TwynstraGudde. Met onze inhoudelijke kennis van specifieke vraagstukken en onze diepgewortelde ervaring met veranderkunde, verbinden we theorie met praktijk. Wij werken samen met de opdrachtgever aan het nieuwe normaal. Op maat en in harmonie om zo tot een succesvolle en gedragen verandering te komen.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze aanpak of wil je van gedachte wisselen of dit iets is voor jouw team? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.

Meer weten over deze aanpak?

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Neem contact op met één van onze mensen

Alle mensen

Blijf op de hoogte

Ontvang de nieuwsbrief.

Vragen?

Je kunt ons mailen of bellen 033 467 77 77

Impact op morgen.