Coaching voor omgevingsmanagers | Twynstra Gudde - Organisatieadviesbureau - organisatieadviesbureau

Coaching voor omgevingsmanagers

Omgevingsmanagers werken in een complex speelveld, met enerzijds uw organisatie en anderzijds externe stakeholders. Wij helpen omgevingsmanagers om daar efficiƫnt en effectief mee om te gaan.

Misschien werkt u zelf als omgevingsmanager, of ziet u dat omgevingsmanagers in uw organisatie worstelen met de vraag hoe ze moeten omgaan met verschillende belangen. Wellicht vraagt u zich dan af hoe u informatie van buiten goed kan communiceren binnen de eigen organisatie en vice versa. Of zoekt u naar manieren om tot een snellere en betere besluitvorming te komen? En vooral: hoe kunt u omgaan met uw emoties en die van de omgeving? Wij coachen omgevingsmanagers en hun teams on-the-job, dicht bij de dagelijkse realiteit.

Onze adviseurs werken op basis van het gedachtegoed van Mutual Gains en de bijbehorende methodiek Strategisch Omgevingsmanagement (SOM). Dit gedachtegoed focust op de belangen van stakeholders en een gezamenlijke zoektocht naar win-win oplossingen. Oprechte interesse in de ander, oordeelvrij luisteren en het verbinden van belangen zijn belangrijke waarden bij Mutual Gains.

Na verkenning van het doel van de coaching, maken we gezamenlijk een programma. Daarbij kan van alles aan bod komen: het voorbereiden en oefenen van stakeholdergesprekken, het onderzoeken van eigen kwaliteiten en valkuilen in de communicatie met anderen, het maken van een strategie ten aanzien van een bepaalde stakeholder. Naast de coachingmomenten kan de coachee of het team ons om gericht advies vragen.

U of uw omgevingsmanager(s) krijgt inzicht in het eigen functioneren, handvatten ter verbetering en nieuwe inzichten die meteen ingezet kunnen worden in de praktijk.

Roelof Benthem

Organisatieadviseur

Neem contact op